Председателят на БСП Корнелия Нинова даде интервю в предаването Седмицата

...
Председателят на БСП Корнелия Нинова даде интервю в предаването Седмицата
Коментари Харесай

Нинова: Няма преврат в България, обратното твърдение е защитна реакция на ГЕРБ

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова даде изявление в предаването " Седмицата " по " Дарик радио ", където изясни кои, съгласно нея, би трябвало да са задачите на служебния кабинет. На първо място би трябвало да се направи резивизия на ръководството, по-късно да се обезпечат почтени и транспарантни избори, а на трето място да се обезпечат обществени ограничения, с цел да се оправи стопанската система, изброи водачът на левицата и разяснява, че това, което би трябвало, се прави.

" Няма прелом в България, използването на тази дума беше защитна реакция на ГЕРБ ", разяснява в ефира на " Дарик " водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Според нея измененията на служения кабинет са нещо обикновено, с цел да се разгради моделът на предходното ръководство.

" Модерната лява партия би трябвало да дава отговор на актуалните условия ", изясни Нинова и добави, че е доста модерно да се прави политика за понижаване на неравенстово, тъй като намаляването на приходите е публичен проблем. Кризата е задълбочила тези неравенства, уточни Нинова.

" Ние търсихме повече това, което е общото, което ни събира, не това, което ни разделя ", разяснява водачът на левицата по отношение на огромното ляво обединяване, за което стана ясно през миналата седмица.

Нинова посочи, че демографската злополука и промяната в опазването на здравето са измежду общите цели на обединените леви партии. Лидерът на Българска социалистическа партия изясни и аргументите за какво не е било реализирано единодушие за партньорство с Татяна Дончева.

" Първата спънка било желанието на Татяна Дончева да се промени името на обединението, което означаваше да събираме още веднъж подписи, директно преди крайния период за регистрация в ЦИК ", обясни Нинова и добави:

" Втората рекламация беше аз и тя да сме съпредседатели на обединението. Ние до момента имаме 4 сътрудници, които до момента не са били съпредседатели, това е неточно и към новите и към по-старите ни парньори. "

" Жан Виденов е извънредно почтен човек, той е запомнен като подобен. Но вършат усещане богатите хора от неговия кръг. Тази групировка е основана, с цел да вземе от гласовете на Българска социалистическа партия, само че всеки има право да прави каквото реши. Пожелавам им триумф ", посочи Нинова.

Според нея същинската смяна значи дълбоки промени - да вземем за пример служебното държавно управление може да продължи да дава по 50 лв., само че не може да направи пенсионна промяна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР