Председателят на БФ Борба Христо Маринов говори в предаването Арена

...
Председателят на БФ Борба Христо Маринов говори в предаването Арена
Коментари Харесай

Шефът на борбата: Целта ни е квоти за Париж 2024

Председателят на БФ Борба Христо Маринов приказва в предаването " Арена спорт " по БНТ1, в което разяснява представянето на родните национали по време на международното състезание в Белград.

Преди последния ден от конкуренцията България има два бронзови медала - на Рамазан Рамазанов (70 кг) в свободния жанр и на Мими Христова (65 кг) при дамите. Страната ни обаче към момента няма извоювана олимпийска квота за лятната олимпиада в Париж през 2024 година.

Тази вечер първата ни виза за френската столица може да си обезпечи Семьон Новиков, който ще спори за бронза в категория до 87 кг на класическия жанр.

" За страдание, сме имали и по-добри шампионати. Стискаме палци на Новиков да вземе олимпийска квота. Имаме два медала въпреки всичко, само че оттук насетне главната цел са спечелването на олимпийски квоти, както и медали от самата олимпиада ", стартира Маринов.

" Много неща могат да се подобрят. За мен най-важното е, че главните ни състезатели би трябвало да имат повече лагери в чужбина. Психически също би трябвало да се подобрят нещата, само че там и треньорите би трябвало да си създадат анализите ", продължи ръководителят на родната федерация.

Христо Маринов приказва и за срещите си министъра на младежта и спорта Димитър Илиев.
 Едмонд Назарян позволи загуба на старта на Световното в Белград
Едмонд Назарян позволи загуба на старта на Световното в Белград

Бе надвит с 9:0 от арменец

" Благодаря на министъра на спорта господин Димитър Илиев и за физическата поддръжка и за спомагателните отпуснати средства. Срещите ни бяха доста ползотворни, като коментирахме доста неща, които могат да се подобрят в спорта като цяло. Говорихме и за пожизнените пенсии на нашите заслужили първенци. Той одобри нещата драговолно и се надяваме, че ще имаме триумф ", показа ръководителят на БФ Борба и най-после насочи взор и към Олимпиадата в Париж следващата година.

" Аз не обичам да се наемам с бройки. Надявам се, че ще изпратим хора. Както постоянно съм казвал обаче не е значима броя, а с какъв брой медала ще се върнем ", приключи Христо Маринов.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР