Председателят на БЧК акад. Христо Григоров даде висока оценка на

...
Председателят на БЧК акад. Христо Григоров даде висока оценка на
Коментари Харесай

Председателят на БЧК акад. Христо Григоров даде висока оценка на дейността на Червенокръстката организация в Кюстендил

Председателят на БЧК акад. Христо Григоров даде висока оценка на активността на Червенокръстката организация в Кюстендил

Зам. регионалният шеф Мария Зарева увери организацията на БЧК, че в лицето на ОА - Кюстендил имат добър сътрудник

“Нашата мощ - това са доброволците ни. Това са хора, които са наследили традициите и положителното образование на своите баби и дядовци, на своите майки и татковци - да бъдат положителни, да бъдат съпричастни и да оказват помощ. Не са доста националните структури, които с подобен дребен състав са свършили толкоз доста работа. Благодаря на всички вас, свършили сте голяма работа! ” С тези думи генералният шеф на БЧК акад. Христо Григоров се обърна към делегатите по време на регионалния съвет на организацията в Кюстендил. Той бе посетител на общото отчетно заседание на Червенокръстката организация в Кюстендил.

“Ръката, която подаваме, е мощна, тъй като ние въведохме една формула: Обединявай и решавай проблемите! ”, съобщи акад. Григоров. Той изясни, че с активността си БЧК доближава годишно до близо 700 хиляди души в цялата страна и с помощта на тази помощ доста от тези социално-уязвими групи оцеляват. “Помагаме на хората в потребност и ще продължаваме да оказваме помощ. Помагат тези младежи тук - с огромни сърца и топло отношение ”, сподели Христо Григоров.

Гости на събитието на БЧК бяха също зам. регионалният шеф Мария Зарева, зам.-кметът на Кюстендил Кристиян Иванчов и зам. генералният шеф на БЧК доктор Славина Джамбазова.

Мария Зарева поздрави БЧК за активността, която реализира и увери присъстващите, че в лицето на Областна администрация - Кюстендил постоянно ще срещат поддръжка за реализиране на активността си.

Доц. Екатерина Керемидарска показа доклад за активността на регионалната организация на БЧК - Кюстендил за миналата година. БЧК има структури и в 9-те общини, като най-вече са членовете в Кюстендил - 980, а в цялата област общо са 1800. “Има активизиране на броя на членовете на младежката конструкция - за миналата година са 30 ”, означи доцент Керемидарска. БЧК са се присъединили в разнообразни доброволчески, обучителни, социално-здравни и планови действия през миналата година, регистрираха още от организацията.

“На фона на тежката социално-икономическа и демографска картина, БЧК поставя систематични грижи за осъществяване на своята задача. Искам да изкажа благодарности и да поздравя всички доброволци за отдадеността, положителната работа и напъните, които поставиха и през миналата година ”, съобщи доцент Керемидарска.

Отчет на младежката конструкция даде регионалният й координатор Велизара Стоева. Младите хора са осъществили десетки образования и начинания в направленията: филантропични действия, образование; начинания, ориентирани към младежи, екология и така нататък “С всички сили се стараем да разпространим посланието, че положителното е заразно ”, сподели Стоева. Тя показа, че е в БЧК от 6-ти клас и се гордее с това, което прави. “Радвам се, че имам опция да съм част от това огромно семейство и с горделивост да се нарека доброволец на Българския червен кръст ”, сподели Велизара.

Д-р Славина Джамбазова също даде висока оценка за работата на организацията на БЧК - Кюстендил. “Сред 28-те регионални организации това е една от организациите, които ни направи извънредно усещане - и поради комплицираната среда, и поради това, което се поставя като старания да се преодолеят провокациите и да се създадат смислени начинания за уязвимите групи от хора. Този дребен състав е извънредно ефикасен! Извършил е толкоз доста смислени действия и толкоз доста са хората, за които е направено нещо ”, похвали доктор Джамбазова.

Директорът на БЧК - Кюстендил доктор Емилия Кацарска показа проекта за работа на регионалната организация за актуалната година, а Жулиян Чифудов регистрира бюджета за ‘23 година и показа плана на новия бюджет за 2024 г.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР