Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова бе сред официалните

...
Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова бе сред официалните
Коментари Харесай

В Ямбол откриха новата лекоатлетическа писта на стадион Тунджа

Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова бе измежду формалните посетители на церемонията по откриването на напълно обновената лекоатлетическа писта на стадиона в Ямбол.

От през днешния ден трениращите в трите атлетически клуба в града, а и всички деца, поданици и посетители на града ще могат да се радват на това оборудване, построено на международно равнище. Пистата е първата в България в напълно наследник цвят, а употребявани при ремонта материали на водещата в производството на настилки швейцарска компания се отличават с високо качество.

„ Доживях след толкоз дълга спортна кариера да видя онлайн в моята България тази писта. Искам да благодаря на всички, които са се погрижили тя да съществува. Ямбол е един от най-спортните градове в страната, с най-старото атлетическо съревнование у нас – пробег „ Диана “, от тук са почнали своя път именити наши състезатели и треньори. Деца, обръщам се към вас – при такова ужасно оборудване няма по какъв начин да не станете олимпийски първенци. Специални благодарности за кмета Валентин Ревански и неговия заместител – неуморният Енчо Керязов. Убедена съм, че техните старания в интерес на града си заслужават и ще привлекат още деца към спорта и особено към атлетиката, “ сподели Стефка Костадинова, международна реткордьорка в скока на височина.

На церемонията участваха още Валентин Ревански – кмет на Ямбол, Енчо Керязов – зам.-кмет на града и международно прочут акробат, Атанас Бошев – изпълинтел на обекта и и други

Лекоатлетическата писта е напълно осъвременена, тя разполага с осем коридора, ремонтирано е водното затруднение, както и оборудванията за пастирски скок. Настилката „ Конипур СП “ е трислойна, безфугова система състояща се от висококачествени полиуретанови и EPDM гумени съставни елементи (еднопластова синтетична каучукова покривна мембрана). В допълнение към одобрената система са положени два запечатващи лакови пласта, чиято цел е увеличение на износоустойчивостта, здравината и визията ѝ. По-значимите международни игрища с тази спортна настилка за провеждането на огромни спортни събития са „ Стадио Олимпико “ в Рим, стадион „ Луи II “ в Монако, „ Олимпиащадион “ в Берлин, стадион „ Лецигрунд “ в Цюрих. Разчертаването на пистата в Ямбол е поверено на естонец - лицензиран реализатор от международната атлетическа асоциация. Средствата за ремонта на оборудването са обезпечени от Министерството на младежта и спорта.

„ Община Ямбол ще продължава да работи за облагородяването на града и развиването на откритите пространства, за обновяването и основаването на нови места за спорт. Децата, младежите и жителите на Ямбол заслужават положителни условия за спортно-тренировъчна активност. Нека пазим това, което е направено, “ съобщи кметът Валентин Ревански.

Той заяви и още една добра вест за града – Община Ямбол ще закупи няколко хиляди спортни седалки с цел да бъде градският стадион още по-уютен и удобен.

В края на формалното разкриване млади състезатели от трите атлетически клуба в града направиха демонстрационна щафета, с цел да покажат качествата на пистата и своите благоприятни условия, а част от празника бяха и мажоретките от Иновативно главно учебно заведение „ Николай Петрини “.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР