Председателят на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова заяви, че

...
Председателят на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова заяви, че
Коментари Харесай

Стефка Костадинова иска медали от Олимпиадата

Председателят на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова съобщи, че към 20 български спортисти ще вземат участие на зимните олимпийски игри в Пьончан 2018. В изявление за Българска национална телевизия Костадинова добави, че шансове за медали имат сноубордистите Радослав Янков и Александра Жекова, както и състезателите по биатлон.

Председателят на БОК се надява това да бъде "най-добрата българска зимна олимпиада ".

"20 спортисти ще покрият нормативи за присъединяване. Винаги на зимна олимпиада ние пътуваме с по-малка делегация. Има хора, на които може да се разчита доста. Няма да споделям имена, само че това са мъж и жена от сноуборда, както и нашите биатлонисти. Дай Боже, някой да има късмет и шанс да осъществя това, за което се е готвил четири години. Дай Боже, всички да са живи и здрави, да имат своя късмет и вие като публицисти да отразите, Дай Боже, най-хубавата българска зимна олимпиада ", съобщи Костадинова пред националната телевизия.

Тя разяснява и идното съвещание на Изпълкома на МОК, на което би трябвало да бъде взето решение по отношение на присъединяване на Русия на Игрите в Пьончан.

"От моя позиция, който е сбъркал, който е злоупотребил би трябвало да бъде осъден. Но спортисти, които нямат никаква виновност би трябвало да вземат участие. Всяка страна би трябвало да си взе участие под личен байрак, а не под самостоятелен. Стискам палци, уповавам се МОК да вземе най-точното решение и Русия да бъде позволена под личен байрак ", добави Стефка Костадинова.

Изпълкомът на МОК ще заседава на следващия ден в Лозана, след което се чака да бъде оповестено публично дали Русия ще може да взе участие със собствен тим на зимната олимпиада в Пьончан, която ще се организира от 9 до 25 февруари следващата година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР