Председателят на Българската асоциация на футболните агенти - Емил Данчев

...
Председателят на Българската асоциация на футболните агенти - Емил Данчев
Коментари Харесай

Данчев пред ТОПСПОРТ: Костов е голямото попадение за Левски, Бербатов скоро се връща в България

Председателят на Българската асоциация на футболните сътрудници - Емил Данчев показа особено за ТОПСПОРТ мнението си за огромната селекция, осъществена от отборите в Първа професионална лига по време на зимната пауза.

Водещите клубове подписаха редица покупко-продажби, с които несъмнено привлякоха вниманието на аудиторията в страната, а в дадени случаи и зад граница.

 Зимни прехвърляния, Първа лига - входящи и изходящи
Вижте всички зимни прехвърляния в Първа лига

Левски притегли внимание, Лудогорец и ЦСКА действаха премерено на пазара

Дали идването на някои състезатели в България бе по-скоро Пи Ар ход, от страна на дадени клубове, за какво в Левски още веднъж акцентираха на количеството, а в Разград - на качеството и каква е главната причина за другия времеви диапазон, нужен на обособените футболисти за акомодация в нашите клубове - персонално от Емил Данчев за потребителите на ТОПСПОРТ .

Естествено стана дума и за Димитър Бербатов и неговото професионално бъдеще.

Г-н Данчев, в случай че човек желае да получи съответна, качествена информация по дадена тематика, се обръща към някой от най-хубавите в сектора. В случая ние търсим умело мнение за осъществената селекция от водещите клубове в България. Как оценявате подписаните покупко-продажби и финализираните прехвърляния в елита ни? Не бяха малко.
- Благодаря ви за вниманието и за по този начин показания въпрос. Да, имаше задоволително прехвърляния, като някои от тях фактически наподобяват обещаващо. Предполагам, че ще има и несполучливи, само че това е част от нещата.

Конкретно, в случай че разгледаме обстановката по-детайлно - по клубове?
- Прави усещане методът, по който действаха в Лудогорец.

Заради дребното покупко-продажби?
- Точно по този начин.

Входящият трансфер там в действителност е единствено един.
- Да. Те акцентираха на качеството, а не на количеството, както избраха други наши тимове.

 Снимка 337134
Източник:

Ако би трябвало да споделите мнението си за Якуб Шверчок, какво би било то? Изглежда малко капризен, в случай че мога да си разреша персонално мнение. Иначе класата му е явна, а качествата - безспорни.
- Така е. В Англия назовават такива нападатели " скоръри ". Те бележат от всевъзможни обстановки, при комфортни или неудбни положения и условия. Те са потребители. Видяхте по какъв начин стартира той, въпреки и единствено в контролни мачове, несъмнено.

А що се касае до характера му?
- Може да се каже, че е една концепция по-своенравен от предстоящото. Но в Разград разполагат с някои от най-хубавите експерти в България и имам вяра, че всеки опит за демонстрация на непотребен индивидуализъм ще бъде поправен в точния момент от съответното звено в клуба. Те знаят по какъв начин да се оправят във всевъзможни обстановки. Искам да употребявам опцията, която ми предоставяте от вашата медия и да пожелая триумф на Лудогорец в мачовете с Милан.

 Абел Анисе: Вярвам в успеха против Милан
Анисе: Вярвам в успеха против Милан

" Можем да отстраняваме този противник "

Само първокласен Пи Ар ход ли беше привличането на сина на Ривалдо в Левски? Какво е Вашето мнение?
- Не мисля. Първите ми усещания от него са, че е отзивчив, образован футболист, който е с корав, борбен темперамент и това е гаранция за бъдещи позитивни страсти, свързани с името му в клуба. Тепърва ще има време да покаже какво умее. Аз мисля обаче, че най-правилният трансфер на " Герена " беше различен. Български.

На Костов?
- Точно по този начин. Смятам, че той няма да се нуждае от време за акомодация, а ще стартира да прави работата, за която е бил взет в тима незабавно. Предстои да разберем дали съм прав. Но това е моето мнение.

 Снимка 339490
Източник:

Говорим за качество в Лудогорец. Това значи ли, че " сините " избраха другия метод? И в случай че да - за какво?
- Ще Ви отговоря по този начин - това беше неотложно. Количественият метод. Защото когато не се печелят задоволително точки, се работи малко по-различно. В Левски тимът не е толкоз отракан, колкото в Лудогорец или ЦСКА. От това идва и разликата в селекционния метод сред клубовете.

Правим като че ли натурален преход към ЦСКА. Там също не се размина без прехвърляния. Оценката Ви за тях?
- Тук познавам огромна част от футболистите и фактически мога да навляза в по-сериозна конкретика.

Чудесно. Тогава и съответно запитване - за какво наподобява, че най-бавно от всички реализира прехода си към състава футболистът, на който е допустимо да се разчита постоянно в остатъка от сезона? Хеан Бланко.
- За всеки футболист интервалът е друг. И няма по какъв начин да се планува. Това зависи от състезателя и метода му, способността му да привиква към нови, разнообразни условия от тези, с които се е съобразявал преди. Смятам, че въпреки и постепенно, преходът и при него ще се случи.

 Снимка 339569
Източник:

Роланд Алберг и Жеферсон сензитивно по-бързо привикнаха с привичките във футбола ни.
- Може да се каже, ще ми простите свободния език, който ще употребявам, че те са от вида " перде " във футбола. Това прави доста по-лесно приобщаването им към тима, клуба, а за какво не и страната изобщо.

 Снимка 332835
Източник:

Красимир Балъков провокира вниманието и на медиите зад граница с притеглен футболист по време на подготовката. Етър си взе артикул от школата на Барселона. Аласана Мане. Отново въпросът е същият - единствено за ангажиране на вниманието ли бе осъществена договорката във Велико Търново?
- Не. Краси е извънреден експерт и не би си разрешил да работи с някаква друга цел от тази да укрепи оптимално наличния си състав. Плюс това, без значение от каква позиция и с каква цел, само че един трансфер не може да стане факт без тези, които дават парите за него, да са се произнесли по въпроса. Щом реакцията им е била позитивна, то значи упованията са високи. Ще забележим дали младият футболист ще ги оправдае.

 Аласана Мане от Барселона подписа с Етър
Юноша на Барселона подписа с Етър!

" Доволен съм, че ще работя с човек като Красимир Балъков "

Разговарям с сътрудника на Димитър Бербатов, въпреки всичко. Няма метод да не Ви попитам и за него. Каква е обстановката с голмайстор номер едно в историята на националния ни тим?
- Днес се появи информация, че той няма да възобновява контракта си с Керала. Тя е правилна. Това в действителност е по този начин.

 Бербатов напуща Керала Бластърс след края на сезона
Керала няма да възобнови контракта на Митко Бербатов

Българският нападател също не изгаря от сходно предпочитание

Логично идва и идващото запитване - а по-късно какво?
- След това той ще се завърне в България.

За да играе футбол или единствено при фамилията и околните си?
- Добре върви диалогът ни с Вас...

 Александър Томаш: Защо Димитър Бербатов да не е алтернатива за Берое?
Томаш: Защо Бербатов да не е алтернатива за Берое?

Заралии водят договаряния с двама футболисти

Питам Ви, тъй като господин Томаш неколкократно загатна, че вероятността Димитър да заиграе във водения от него тим не е дребна. Или и този път ще минем през нормалната фраза, наложила се като факсимиле, съгласно която " всичко е допустимо "?
- Така е. Ако би трябвало да бъда оптимално прям с Вас - не съм приказвал с Митко съответно по тази тематика. А и в диалозите ми с него по телефона не е обикновено да се разисква бъдещето на футболист от сходна големина.

А когато разговаряте персонално? Какво ще се случи с Бербатов? Ще играе ли той в България? Тук ли ще постави завършек на кариерата си? Все въпроси, които вълнуват почитателите му в България, а и по целия свят.
- Не мога да ви кажа. Вариантът, в който той приключва професионалния си път, е измежду вероятните варианти. Така е. Но това решение може да го вземе единствено и само Димитър Бербатов.

 Димитър Бербатов: Късметлия съм, че след 20 години във футбола, към момента мога да играя
Димитър Бербатов: Късметлия съм, че след 20 години във футбола, към момента мога да играя

Българинът с обръщение във връзка своя рожден ден
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР