Председателят на Асоциацията за квалификация на автомобилистите Красимир Георгиев се

...
Председателят на Асоциацията за квалификация на автомобилистите Красимир Георгиев се
Коментари Харесай

Автошколи са пред фалит, защото си вършат работата, оплакват се от бранша

Председателят на Асоциацията за подготовка на автомобилистите Красимир Георгиев се оплака пред Нова телевизия, че редица автошколи в страната са на прага на банкрут, защото си правят отговорно работата. Той даде за образец школа в Пловдив, където подкупи нито се взимали, нито се и давали.

В рамките на месец единствено 2-3 души съумели да си вземат изпита, а към 50 били скъсани. При опазване на наклонността все по-малко хора се записвали на курсове във въпросната школа.

" Инструкторът не се поддава и не взима подкупи и поради това е на прага да банкрутира ", изясни Георгиев.

Той сподели още, че преди време са се раздавали " разрешителни на кг " на автошколи, които по-късно никой не проверявал по какъв начин работят. Според него сходни школи са работили непосредствено с изпитващите и по този начин хора, които не могат да четат и да пишат съумяват да вземат брошура.

Георгиев изясни още, че " липсват бели хора ", като всички пари се харчели без да се прави промяна в Изпълнителна организация " Автомобилна администрация ". Един изпитващ взимал 600 лева заплата, а служител, водещ се специалист, получавал 1000 лева

От своя страна транспортният зам.-министър Ангел Попов съобщи, че се обмисля да се вършат изпити на самите изпитващи. Той обаче не изясни какви тъкмо ще са тези изпити, нито дали всички изпитващи ще бъдат подлагани на тях.

За на следващия ден е разгласен народен митинг на автошколите и инструкторите. Целта на недоволството им е да се реализира ефикасен разговор с транспортното министерство, което разгласи промени при провеждането на изпит за шофьорска брошура.

До митинга се стигна, откакто на 8 юни вечерта бяха осъществени арести и обиски в автомобилната администрация поради продажба на книжки. Сред арестуваните имаше и двама притежатели на автошколи, само че на тях не бяха повдигнати обвинявания. Те са привлечени като очевидци. Схемата е обхващала изпитите за кормуване. Автошколите дружно с техни хора в ДАИ са плащали, с цел да се настройки авансово жребият кой ще води изпита. Целта е била това да вършат инструктори, с които резултатът да може да се манипулира.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР