Председателят на Апелативен съд – София Даниела Дончева сезира Главния

...
Председателят на Апелативен съд – София Даниела Дончева сезира Главния
Коментари Харесай

Прецедент! Председателят на Апелативен съд сезира Цацаров и ВСС заради разлепен донос от съдия

Председателят на Апелативен съд – София Даниела Дончева сезира Главния прокурор Сотир Цацаров, Инспектората към Висшия правосъден съвет и Висшия правосъден съвет във връзка " заявление " на арбитър Милен Василев по отношение на " скандални дейности на ръководителя на САС ". Това оповестиха от Пресслужбата на съда.

В сигналите е представено заявката, съгласно което издадената от арбитър Дончева заповед за влизане на арбитър Василев в различен правосъден състав на Търговско отделение на САС е противозаконна и също така със " мощен корупционен аромат ", като задачата й е да бъдат овладяни делата, по които той е бил докладчик и най-много т.д. №2632/2017 година В доноса, разлепен в коридорите на съда, Василев твърди, че дейностите на ръководителя на САС са " демонстрация на корупция ". Съдията обаче не показа никакви доказателства за тези свои изказвания.

Даниела Дончева упорства прокуратурата на Република България да извърши инспекция по изказванията на арбитър Василев за осъществени корупционни дейности от нейна страна.

Искането й към Инспектората към Висш съдебен съвет е да бъдат тествани дейностите й като административен началник, съгласно изказванията на арбитър Василев. Също и да се извърши цялостна инспекция на визираното от него дело от образуването му, до сегашния миг, а при преценка на ИВСС и на всички каузи в 6-и състав на Търговско отделение на САС.

С писмото до Висшия правосъден съвет ръководителят на Апелативен съд – София уведомява магистратите за подхванатите от нея дейности по случая до този миг, допълват от САС.

Миналата седмица Дончева стана обект на невиждана офанзива от собствен сътрудник. В заявление, разлепено в коридорите на Съдебната палата, съдията от Търговското поделение на САС Милен Василев упреква административния си началник в дейности със " мощен корупционен аромат ". Василев твърди, че Дончева е иззела непозволено правосъдни каузи, които са му били разпределени, с цел да ги преглежда персонално. Сред тези каузи е и т.д. № 2832/2017 година, с предмет на иск в размер на 102 млн. лева

Заявлението на арбитър Милен Василев бе необятно разгласено от медиите от кръга на Иво Прокопиев и Огнян Донев и породи подозрение, че арбитър Дончева е обект на акция по дискредитирането й като административен началник на най-големия апелативен съд.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР