Председателят на АБВ-София Христо Колев взе участие в международния форум

...
Председателят на АБВ-София Христо Колев взе участие в международния форум
Коментари Харесай

Председателят на АБВ-София Христо Колев взе участие в международния форум в Москва “Приятели на Крим – Приятели на Русия“

Председателят на АБВ-София Христо Колев взе присъединяване в интернационалния конгрес в Москва “Приятели на Крим – Приятели на Русия “.

Той е там по покана на Георги Мурадов, ръководител на Съвета на министрите на Р Крим – непрекъснат представител на Р Крим при президента на РФ. Политическа партия АБВ беше показана от столичния ръководител.

В изявлението си в границите на форума Колев акцентира нуждата от ново и надълбоко осмисляне на понятието „ мир “ и безапелационната позиция на Политическа партия АБВ за отпадане на глобите против Русия.

В текста на изказването се споделя още:

Започването на военния спор Русия – Украйна породи голямо безпокойствие и паника у нас. Първо, тъй като сме срещу всяко потребление на военни средства и второ, тъй като сме прекомерно покрай спора. В същото време си даваме сметка за същинските аргументи, които към този момент съвсем всички от нашите западни съдружници и другари заобикалят да разясняват и отхвърлят, а точно – тоталното неспазване на Минските съглашения 1 и 2, макар гарантите Франция и Германия; зверствата, безчинствата и тормозът върху популацията в Донбас години наред; Западът (САЩ, НАТО, ЕС) – отхвърлиха да беседват по предложенията на Русия за гарантиране на сигурността в Европа (декември 2021).

С развиването на събитията следим, че от ден на ден страни стартират да схващат претекстовете и ставаме очевидци на отвод за присъединение към наказания против Русия, както и предпочитание за присъединение към БРИКС. Виждаме все по-малко гласуващи в Организация на обединените нации в поддръжка на заявления против Русия (при последната гласоподаваха едвам 54 страни „ за ”, до момента в който за предходната гласоподаваха 94 – при 192 държави-членки).

Това, което през днешния ден същински ни тормози е, че никой от нашите западни съдружници и сътрудници не приказва за мир, за разговор, за търсене на благоприятни условия за преустановяване на военните дейности – в противен случай, продължава се с налагането на наказания против Русия, въпреки че за съвсем всички е ясно, че те засягат доста повече жителите и бизнеса на Европа. Украйна непрестанно се доставя с оръжия, военна техника, муниции и така нататък С една дума, спорът се подклажда, вместо да се търсят способи за приключването му.

Надяваме се задачата на МАГАТЕ и непрекъснатото наличие на нейни представители в Запорожката АЕЦ да предотврати безотговорните офанзиви от украинска страна, с цел да не се стигне до съществени последици.

Политическа партия АБВ също по този начин е обезпокоена от цялостния застой, да не кажем заледяване, на двустранните връзки България – Русия. Ние се обявихме срещу изгонването на 70 представители на посолството на РФ в София, неведнъж и непрестанно повтаряме, че е голяма неточност водената политика във връзка с „ Газпром ”, вършим всичко по силите си с цел да противодействаме на антируското говорене и насаждането на ненавист към съветския народ.

Тревожи ни бъдещето. Всички прогнози обрисуват Европа, а и светът да бъдат обхванати от жестока енергийна, икономическа и продоволствена рецесия. Множат се признаците, че тези рецесии не се развиват без сюжет и под нечие управление. В Европа към този момент се следи невиждано обществено неодобрение, което намира израз в митинги и в най-развитите страни. Счита се, че се  акумулира сериозна маса на такова неодобрение, което ще избухне с непредвидими последствия. Ще си отидат държавни управления, само че това няма да предотврати злополуките.

На този декор България се намира в доста сложна обстановка. Не единствено заради недалновидна активност на последните правителствa във връзка с националните ползи, само че и заради обстоятелството, че страната няма нужните съпротивителни сили във тип на стопански капацитет.

В последните 20-ина години светът живее в напрежение, непрекъсната борба, експанзия (особено от страна на Съединени американски щати и ЕС) или по съответно войната в някогашна Югославия, в Сирия, Либия и Иран беше въз основата на подправени документи.

В общия комплекс на задачата за преосмисляне на връзките с Русия, свое обособено, а за България изключително значимо място има въпросът за глобите.

България, в частност, не за пръв път се оказва пленник на връзки, в които не е директен участник и търпи съществени вреди.

Политическа партия АБВ във вътрешен проект ще продължи да упорства българското държавно управление да стартира да слага на всеослушание въпроса за преразглеждане и анулация на глобите – те са неефективни, несправедливи и контрапродуктивни по своята същност; да потърси способи, въз основата на точна информация за загубите от глобите за минимизиране на техния резултат върху българския бизнес и компенсиране, най-малко отчасти, на загубите благодарение на ЕС; да откри подобаващи форми за възобновяване и развиване на връзките ни с обичайни сътрудници като Русия, на равноправна, взаимноизгодна основа, с акцент върху търговско-икономическите връзки; интензивно да търси благоприятни условия за включване в огромни инфраструктурни планове, които носят обилни вложения, обезпечават претовареност и подсигуряват сигурност на страната; да извърши с качествено ново наличие и организира на процедура концепцията за икономизация на външната политика.

В случая Украйна-Крим влизат в несъгласие два правилото на интернационалното право – правилото за териториална целокупност и нерушимост на границите и правилото за правото на народите на самоопределяне.

Спрямо казуса Украйна-Крим не можем да прилагаме единствено първия принцип. Правото на народите на самоопределяне е един от най-важните правила и правила на интернационалното право. Прилагането му във връзка с колониалните страни и нации след края на Втората международна война доникъде на деветдесетте години на ХХ век докара до образуването на повече от 100 самостоятелни страни.  А след 90-те години в Европа бяха основани над 20 нови страни. Е, за какво за никоя от тях не бяха задавани въпросите, които в този момент се задават за Крим?

Разпадането на Съюз на съветските социалистически републики – образуваха се 15 самостоятелни страни, „ разводът “ сред Чехия и Словакия; най-драматично се развиха събитията в Югославия – 6 самостоятелни страни, войни за границите – Европа приветства всичко това, а Косово самата тя го „ създаде “. В този смисъл изказванието, че Русия трансформира „ нерушимите “ граници е пресилено. Това, което ни е отстояваме е да не се употребяват двойни стандарти, а да се подхожда обективно и реалистично!

Политическа партия АБВ е поредна в другарските си връзки с Русия и Крим, заради което постоянно е подкрепяла и взела участие в събитията и форумите, проведени от Кримските управляващи и ще продължи да поддържа тази политика!

Живеем в бурно и тежко време – пътят за нормализиране на обстановката е единствено един – дипломация и рационални решения! Мир е красива дума! Дано все по-често да бъде употребена!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР