Председателят на АБВ Румен Петков подчерта, че консолидацията на левицата

...
Председателят на АБВ Румен Петков подчерта, че консолидацията на левицата
Коментари Харесай

Георги Първанов: Ние от коалиция „Левицата“ ставаме алтернативата

Председателят на АБВ Румен Петков акцентира, че консолидацията на левицата е неминуем и наложителен развой

" Ние от коалиция „ Левицата “ получаваме зелена улица и ставаме алтернативата. Особено на фона на безпринципния изблик на обич сред Бойко Борисов, Корнелия Нинова и управлението на Движение за права и свободи ". Това съобщи пред медиите в Стара Загора президентът на България (2002-2012) Георги Първанов, предава Българска телеграфна агенция.

„ На финала на този парламент видяхме един изблик на обич сред Бойко Борисов, Корнелия Нинова и управлението на Движение за права и свободи. Прозвуча полузаявка те да ръководят по-късно (след предварителните парламентарни избори) дружно. Ако те в действителност са сближили позиции и биха могли да ръководят след два месеца, за какво не го създадат в този момент “.

Първанов предвижда, че нови избори ще доведат не до разплитане на възела на българската политика, а до неговото по-тежко завързване. Той е безапелационен, че президентска република не може да се получи, тъй като във Великото национално заседание не може да се събере такова болшинство, че да се създаде нова конституция. " Полупрезидентска република също няма да е работеща ", предвижда президентът и добави, че сходни поръчки целят единствено ловене на гласоподаватели.

" На идните парламентарни избори се чака " Алтернатива за българско възобновление " (АБВ), " Движение 21 " и " Изправи се България " да се явят дружно като групировка " Левицата ". Това съобщи водачът на АВБ Румен Петков. Той акцентира, че консолидацията на левицата е неминуем и наложителен развой, а форматиране на левицата е блян да се покаже на левия гласоподавател, че има избор.

От АБВ обявиха, че похищението върху въглищните централи при липса на решение, което да подсигурява базови мощности, ще съсипе Старозагорския район и ще бъде тежък удар върху енергийната сигурност за страната. Според Румен Петков строителството на АЕЦ " Белене " е наложително.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР