Председателят на АБВ Румен Петков изрази съмнение, че има извършени

...
Председателят на АБВ Румен Петков изрази съмнение, че има извършени
Коментари Харесай

Румен Петков изрази съмнение, че има извършени хидравлични изпитания на газопровода „Комотини-Стара Загора“

Председателят на АБВ Румен Петков изрази подозрение, че има осъществени хидравлични тествания на газопровода „ Комотини-Стара Загора, без значение, че преди седмица се организира формалната гала по разкриване на оборудването.

Пред медиите в Плевен той изясни, че съгласно регламента на Европейска комисия компанията, която прави въпросните проби преди газопровода за проработи на цялостен потенциал, би трябвало да е самостоятелна и от поръчителя (българското правителство), и от изпълнителя (гръцката компания „ Авакс “). Протоколи от тази наложителна процедура липсват, което на процедура значи, че газопроводът „ Комотини-Стара Загора “, който би трябвало да зарежда 1/3 от потреблението у нас и да смъкна цената на газа сензитивно, няма по какъв начин да проработи, макар, че лентата му беше прерязана.

В подтекста на газа и сигурността на доставките Румен Петков разяснява също, че отношението към „ Булгаргаз “ и „ Булгатрансгаз “ демонстрира съзнателна политика и блян за тяхното очистване. Тръбната доставка на горивото слага „ Булгатрансгаз “ в сложната опция да обслужва кредите си – сдружението сега е с 300 млн. лева отговорности.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР