Председателят на 49-то Народно събрание Росен Желязков заяви, че не

...
Председателят на 49-то Народно събрание Росен Желязков заяви, че не
Коментари Харесай

Депутати мислят къде е политическата сделка зад обрата във ВСС

Председателят на 49-то Народно заседание Росен Желязков съобщи, че не е осведомен с обрата от днешния ден, който се случи с импортираното публично искане за отстраняването на Иван Гешев от шестима членове на прокурорската гилдия към Висш съдебен съвет.

Не съм я прочел и не мога да разясня, сподели сбито Желязков и добави, че не е в течение на детайлите. Дори да е доста добре целесъобразно политически, това ще внесе прецеденти, които ще отекват дълго време, сподели Желязков.

Той се надява депутати да излъчат постоянно държавно управление, тъй като проблемите са толкоз огромни, че в случай че има нови избори те ще са със същия резултат.
 Преврат при прокурорите във Висш съдебен съвет – шестима желаят отстраняването на Гешев
Преврат при прокурорите във Висш съдебен съвет – шестима желаят отстраняването на Гешев

Предлагат Висш съдебен съвет да прегледа проблема с израелския специалист и намесата на основния прокурор

Гешев от дълго време трябваше да напусне този пост, тъй като е неспособен за него. Без изненада съобщи позицията си Атанас Славов от Демократична България . Той пита дали не става въпрос за политическа договорка. Според него сега тече договорка за първия мандат. Недоумява за какво за няколко часа ГЕРБ и Движение за права и свободи са решили да отстранят основния прокурор, откакто дълго време са го пазили за очевидни нарушавания от негова страна. Гешев към този момент им пречи да осъществят своята визия за ръководство на страната, сподели депутатът.

В коридорите на Народно събрание водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов също изрече теза , че " главата на Гешев е изискване за сформиране на държавно управление ". Насочи въпросите обаче към ПП/ДБ.

Въпреки това ПП/ДБ няма да поддържат ГЕРБ, допусна водачът на " Възраждане ". Той недоумява по какъв начин ще съществуват Демократична България, в случай че бъде махнат основния прокурор и Паметника на руската войска.

Според него държавното управление в този парламент може да има, само че то ще е краткотрайно и нездравословно за страната.

Българските жители желаят оставката на основния прокурор Иван Гешев, както знаете още от митингите през 2020 г, съобщи пък в коридорите на Народното събрание Филип Станев от Има Такъв Народ , припомняйки, че политическата партия на Слави Тирфонов е била част от митингите. Днешното решение показвало, че някои хора във Висш съдебен съвет считат като българските жители, а някои прокурори от Висш съдебен съвет са се включили към българските жители. Ние поддържаме отстраняването на господин Иван Гешев, акцентира Станев. Той не отговори на въпроса дали по този начин ще се сформира по-лесно държавно управление. Нека да проследим процеса на тези събития, прикани още депутатът. Политиката не трябва да се бърка в правосъдната система, безапелационен бе той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР