Председателят на 48-ото народно събрание Вежди Рашидов коментира пред NOVA

...
Председателят на 48-ото народно събрание Вежди Рашидов коментира пред NOVA
Коментари Харесай

Рашидов за проф. Габровски: Един голям български лекар да обедини хората

Председателят на 48-ото национално заседание Вежди Рашидов разяснява пред NOVA NEWS кандидатурата на проф. Николай Габровски за министър председател с мандата на ГЕРБ. Рашидов сподели, че той е огромен доктор, който е подготвен с достолепие да застане на позиция.

„ Един огромен български доктор да сплоти хората. Има хора, които не желаят да се сплотяват, те нищо не са създали. Изпуснали инфлация, мъчно живеем, а те единствено крещят. Дано при Янев, в случай че при него има мандат, нека малко да се вразумят тези, които се ненавиждат. Те не помнят, че слугуват на един български народ. Избрани са от народа, в случай че не го създадат (вразумяването) - тежко на българите, тежко на тях, тежко на нас ”, сподели Рашидов.

„ Всяка партия е приготвила своите фрагменти, това не са инцидентни хора. България е толкоз огромна, че може да вземеш нещо ”, съобщи ръководителят на Народното събрание по отношение на номинациите за сформиране на кабинет.

За израза „ шарлатани ”, изречен от президента Румен Радев по адрес на „ Продължаваме промяната ” той прикани за състрадание.

„ Нека не укоряват президента, освен на него му писна, освен на вас, и на мен ми писна да нямаме сигурност в родината си. Трудно е, когато един президент изрича сходни думи, само че в тях виждам укор за сигурност. Питате ме, че те са негови създания, тези хора, само че на никой на челото не му написа,че е глупак. Чест прави на президента, че има самочувствието и куража да признае, че е сбъркал за Политическа партия ”, изясни Рашидов.

„ Понякога от недоумение полезностите страдат доста. Да спасиш картина е все едно да спасиш дете. Да спасиш история е все едно да спасиш себе си… Ролята на ръководител на Народното събрание ще я преживея, не я желаех, поех я точно поради хората, с които пребивавам – имат потребност от пенсии, работещ парламент, самун ”, посочи ръководителят на Народно събрание, който сподели галерия от избавени от него картини.

Той даде образец за неуредиците в страната с Иво Папазов – един от най-великите ни кларнетисти, който няма нито лев пенсия. „ Това е извънреден музикант, който се ражда един път на 1000 години. Заедно сме израсли, в казармата сме били дружно. Не може един народ да остави гения си – този, който е по-различен от 8-те или 6-те милиона, както е Лили Иванова – не сме шест милиона Лили Иванова ”, изясни скулпурът политик.

„ Съжалявам министри, които единствено пагона са поставили и за нищо не стават ”, сподели Рашидов, правилен на описателния си език.

В изложбената зала измежду духа на западни художници, той сподели: „ Исках да покажа на хората, че не е нужно да вървят в Париж, в Лувъра, да видят западноевропейска живопис. Няма секрети в живота, отиваме си без секрети. Българските жители да живеят умерено и да са сигурни в това, което вършат ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР