Председателят на 46-о Народно събрание Ива Митева се оплака пред

...
Председателят на 46-о Народно събрание Ива Митева се оплака пред
Коментари Харесай

Ива Митева се обиди на болонка на сценарист“ от Дончева

Председателят на 46-о Народно заседание Ива Митева се оплака пред публицисти в коридорите на Народното събрание, че по време на изключителния председателски съвет през днешния ден била наречена " болонка " от Татяна Дончева. " Болонката е другар, само че може да бъде и корав темперамент. Не се знае аз какъв темперамент ще демонстрация ", безапелационна бе Митева.

Тя увери още, че не е основала парламентарен " Франкенщайн " с излизането си от зала преди гласоподаване отдръпването на Пламен Николов.

Припомняме, през днешния ден на изключителния председателски съвет беше разисквано

Митева изясни, че принадлежи към ПГ на Има Такъв Народ и нейното решение било такова - да напусне пленарната зала дружно с хората на Слави Трифонов . Още сутринта имало квалифициран план за решение за отдръпването на Пламен Николов, който е трябвало да подпишат всички парламентарни групи, само че две от тях не желали - ГЕРБ и Движение за права и свободи, уточни Митева. Как може да избирате или да не избирате някого като той се е отдръпнал и не желае да взе участие в процедурата, недоумява Митева.
 Другите партии след напускането на Има Такъв Народ: Да не си играем с Конституцията
Другите партии след напускането на Има Такъв Народ: Да не си играем с Конституцията

Татяна Дончева: Държавата не е сюжет, а процедури и правни последствия

Тогава Митева се ядосала и смачкала плана за решение и споделила на депутатите : " Ако ще се играе, ще се играе почтено и че когато сме поели ангажимент и всички ще сме единни, ще сме единни. Това демонстрира за следващ път, че ние през вчерашния ден водим едни диалози, разбираме се за нещо, а по-късно всеки се пробва да си играе своята игра. Съжалявам, само че аз също няма да вземам участие в тази игра. "

Митева още веднъж удостовери тезата си от през вчерашния ден, че е било нужно единствено едно писмо до президента Румен Радев, че Пламен Николов се отдръпва като претендент за министър председател от Има Такъв Народ, а не да бъде писано и създавано план за решение. " Аз взех решение да не вземам участие, тъй като считам, че това решение беше излишно ", акцентира Митева.
 Пламен Николов се отдръпва по персонални аргументи
Пламен Николов се отдръпва по персонални аргументи

Нямало юридически спънки за това

По думите ѝ казусът е казус, тъй като Народното събрание трябвало да реши по какъв начин да излезе от обстановката и да излезе от прецедента . " Това решение, което се взе, какво да ви кажа - аз го споделих и сутринта - удостоверяваме един факт, обстоятелствата се установяват. " Митева изясни и че мандатите не не престават или стопират, а решенията по тях са на правилото " избира - не се избира ".

Според нея Конституцията не може да планува всички хипотези.

Митева не знае дали актуалният парламент може да работи с постоянно държавно управление. " След вчерашния и днешния председателски съвет аз ви споделих първоначално, че ми се ще в единението да е силата и да сме единни, но май сякаш не се получава. Виждате, че всеки ден някои агресира различен някого и в действителност отношението един към различен ми тежи и не знам на кого да имам вяра. Виждам по какъв начин се развиват дейностите и може би за това беше толкоз остра днешната ми реакция ", сподели още Митева.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР