Председателят и главен изпълнителен директор на Morgan Stanley Джеймс Горман

...
Председателят и главен изпълнителен директор на Morgan Stanley Джеймс Горман
Коментари Харесай

Изпълнителният директор на Morgan Stanley: Възможно е САЩ да изпаднат в рецесия

Председателят и основен изпълнителен шеф на Morgan Stanley Джеймс Горман предизвести в понеделник за опцията от криза в Съединени американски щати , оповестява СиЕнБиСи.

Шансовете за криза може да се повишават, защото Федералният запас се бори с инфлацията, само че е малко евентуално тя да е дълбока .

" Възможно е да изпаднем в криза, явно в този момент вероятността е 50-50 ", сподели Горман в понеделник на финансова конференция, извършена от основаната в Ню Йорк банка. Това е спрямо по-ранната му оценка на риска от криза от 30%, сподели Горман, който добави, че " надали на този стадий ще влезем в дълбока или продължителна криза ".

Горман говореше, до момента в който пазарите бяха в свободно рухване на фона на упованията, че централните банки би трябвало да се борят нападателно с инфлацията. Ръководителите на банките биха паники за стопанската система неотдавна, защото Фед покачва лихвите и анулира стратегиите за количествено облекчение.

Главният изпълнителен шеф на Rival Джейми Даймън сподели, че предвижда иден " вихър " поради централните банки и спора в Украйна .

Но Горман изрази убеденост, че Фед в последна сметка ще успее да понижи инфлацията от нейните многодесетилетни максимуми.

Докато пазарите се сриваха, основите на стопанската система , в това число потребителските и корпоративните салда, са в по-добра форма , в сравнение с пазарите допускат, което дава комфорт на Горман.

Въпреки това Фед чакаше прекомерно дълго, с цел да увеличи лихвите , което им дава по-малко място за маневриране, в случай че стартира криза , сподели Горман. Главният изпълнителен шеф стартира да разисква риска от криза с вътрешните си комисии предишния август или септември, когато бе ясно, че инфлацията ще бъде по-устойчива, в сравнение с се очакваше.

" В момента сме в нещо като " Смел нов свят " и не мисля, че има някой тук, който би могъл тъкмо да планува къде ще бъде инфлацията след една година ", разяснява Горман.
 ФЕД: Инфлацията е сравнима със 70 -те години на предишния век
ФЕД: Инфлацията е сравнима със 70 -те години на предишния век

Изпълнителният шеф на JPMorgan: Американската стопанска система е изправена пред ураган
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР