Председателят Европейската комисия Жан-Клод Юнкер упрекна в лицемерие онези страни

...
Председателят Европейската комисия Жан-Клод Юнкер упрекна в лицемерие онези страни
Коментари Харесай

Юнкер за укрепването на границите: Има много лицемерие

Председателят Европейската комисия Жан-Клод Юнкер укори в двуличие тези страни от Европейски Съюз, които упорстваха за подсилване на външните граници, само че в този момент се оплакват, че сумите за това са прекомерно огромни.

В изявление за днешния брой на изданието " Welt am Sonntag " той разяснява казуса с незаконната миграция.

" Всички водачи на страни и държавни управления от членките на Европейски Съюз две години упорстваха за възстановяване на отбраната на външните граници . Но в този момент от всички страни се появяват подозрения: приказва се за нападение против националния суверенитет , за това, че всичко става доста бързо и сумите са прекомерно огромни . Това е крещящо двуличие. " - обобщава Юнкер.

В края на октомври немското държавно управление изрази подозрения за опцията да бъде повишен броят на чиновниците на европейската гранична работа Frontex в скоро време.

" Предложението да се усили броят на чиновниците на Frontex на 10 хиляди до 2020 година е колосална задача ", се споделя в изказване на немското държавно управление.
Затова Берлин моли срокът да бъде продължен .

През септември в годишната си тирада за положението на Европейски Съюз Юнкер показа нови оферти за по-ефективна отбрана на външните граници на общността. Те плануват Frontex да има лични кораби, самолети, автотранспорт и до 2020 година чиновниците му да станат 10 хиляди.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР