Председателя на групата на Европейската народна партия в ЕП Манфред

...
Председателя на групата на Европейската народна партия в ЕП Манфред
Коментари Харесай

ЕНП иска обяснения от МВР и Кьовеши за ареста на Борисов

Председателя на групата на Европейската национална партия в Екологичен потенциал Манфред Вебер прикани Министерството на вътрешните работи и Европейската прокуратура да дадат незабавни пояснения към събитията на ареста на Бойко Борисов на 17 март. 

ГЕРБ е част от групата на ЕНП и е най-голямата българска партия в парламентарната им секта в Европарламента. Лично Манфред Вебер е участвал на няколко партийни сбирки на ГЕРБ през годините, като за последно беше в България на националното заседание на партията на 13 март. 

" Задържането на опозиционния водач и някогашен министър председател на България Бойко Борисов повдига доста въпроси, които би трябвало да се изяснят незабавно. Първо, от българската полиция, която наподобява е подхванала дейности без заповед за арест, и второ - от Европейската прокуратура, която съгласно българските управляващи е предоставила улики, довели до ареста ", се споделя в декларация на Вебер. 

Той показва, че " всяка хипотетична корист с европейски средства би трябвало да се проверява без изключения ". 

" Това включва отговорността на управляващите да дадат пояснения на обществеността. Борбата с корупцията може да е сполучлива единствено в случай че е учредена на янсо разделяне на управляващите и обективен развой в границите на върховенството на закона ", се споделя още в декларацията на Вебер, оповестена в персоналния му профил във Фейсбук.

До момента вътрешният министър Бойко Рашков не е коментирал следствието против Борисов, по което бяха арестувани още някогашният министър на финансите Владислав Горанов и Севделина Арнаудова. 

Главният европейски прокурор Лаура Кьовеши също не е обсъждала проблема с Борисов - в петък тя е на посещаване в Украйна, където макар военните дейности се е срещнала с основния прокурор на страната Ирина Венедиктова. 

Головний прокурор ЄС Лаура Кевеші перша з офіційних осіб Євросоюзу прибула підтримати нас до України у воєнний час. Отримала беззаперечну підтримку й запевнення у спільних зусиллях для відсічі російської агресії.
— Iryna Venediktova (@VenediktovaIV)
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР