Председателството на Варшава в ОССЕ всъщност разрушава тази платформа за

...
Председателството на Варшава в ОССЕ всъщност разрушава тази платформа за
Коментари Харесай

Захарова: Председателството на Варшава в ОССЕ нанася удар по сигурността в Европа

Председателството на Варшава в ОССЕ в действителност унищожава тази платформа за договаряния и нанася удар по сигурността в Европа, като отхвърля присъединяване на съветския външен министър Сергей Лавров в съвещание на Съвета на външните министри) на ОССЕ. Това сподели пред публицисти във вторник формалният представител на съветското дипломатическо ведомство Мария Захарова, оповестяват съветски медии.

По-рано полското председателство на ОССЕ заяви, че е изпратило покана до съветската страна за срещата на Министерския съвет в Лодз на 1-2 декември, като те са изпратени до всички делегации на страните-членки на ОССЕ. В края на предходната седмица стана известно, че полското външно министерство отхвърли да влезе в републиката на делегацията на Руската федерация, ръководена от Лавров.

" Днес полското председателство в действителност унищожава тази платформа за договаряния, когато физически не разрешава на делегацията да взе участие и да приказва. Това за първи път ли го виждаме напоследък? Не. По същия метод нашите така наречен някогашните американски сътрудници вършат всичко, с цел да лимитират физическото ни наличие като цяло на редица конгреси ", добави още Захарова.

Захарова изясни, че Полша, като страна, председателстваща ОССЕ, би трябвало да обезпечи идентични условия на труд за всички страни членки.

„ Полша към този момент нанася удари по самата система на организация, във връзка с сигурността и съдействието в Европа. В края на краищата точно тази организация, макар че официално няма личен правилник, наподобява по-скоро като платформа за договаряния, само че се е утвърдила като организация в политологичния дискурс ", съобщи Захарова.

Захарова напомни, че ОССЕ е основана като самобитна опция за страни с разнообразни възгледи и даже идеологии да водят разговор по комплицирани въпроси.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР