Председателството на ЕС успокои политическите страсти. Имаме вече и някакъв

...
Председателството на ЕС успокои политическите страсти. Имаме вече и някакъв
Коментари Харесай

Антоний Гълъбов: Когато започнем да говорим за човещина значи някой не си е свършил работата



Председателството на Европейски Съюз успокои политическите пристрастености. Имаме към този момент и някакъв темп, който стартира да се усеща. Това сподели политологът Антоний Гълъбов в предаването „ Панорама “ по Българска национална телевизия.

Политологът Първан Симеонов добави, че не вижда сериозна рецесия. „ Икономиката на страната не мърда. България стои малко по-добре на интернационалната сцена. Векторът ни стана западен. Политическият дневен ред стана някак грозноват. За пари и за ред не виждам разлики сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ. Караме се за повърхностни неща, означи той.

„ От подправени вести вървим към първоначални страхове. Това се прави за ПР. Президент и министър председател приказват еднообразно. Това демонстрира, че драматургията се написа на друго място. Когато стартираме да приказваме за човечност значи някой не си е приключил работата “, съобщи Гълъбов.

„ С решението за мораториума върху новите медикаменти ГЕРБ направи политически подарък на Българска социалистическа партия. Те поделиха света не на наследник и червен, а на добър и неприятен. Както всякога Борисов най-после ще пристигна и ще разсече възела - това е остарял очерк. Традиционната десница и Българска социалистическа партия започнаха да звучат в един глас “, счита Симеонов.



Антоний Гълъбов напомни, че отмина една година от мандата на президента Радев. „ Мислех, че казусът е в съветниците му. Заплахата че ще наложи несъгласие на закон, който не е признат демонстрира, че той не е там, където му е мястото, визирайки антикорупционният закон. Очевидно е, че законопроектът за противопоставяне на корупцията тормози доста хора “.

„ Отмъщавайки за прехода ГЕРБ синхронизират сините и алените и стартират да водят борба на няколко фронта. Всички играят по разпоредбите. ГЕРБ се избавят от положителните индикатори на стопанската система и положителната външна политика “, счита Първан Симеонов. „ Най-големият проблем на всяка власт е самозабравянето и да не оставят процеп, откъдето да избие напрежението “.

Политологът добави, че това държавно управление няма право да пада още шест месеца, по тази причина то ще дава всичко на всеки. „ Това значи, че никакви промени няма да има “, предвижда Симеонов.

Гълъбов добави, че Българска социалистическа партия е неефективна съпротива.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР