Председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси съобщи, че ще

Председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси съобщи, че ще ...

Нанси Пелоси и нейни съпартийци ще обсъдят как да процедират с импийчмънта на Тръмп


Председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси съобщи, че ще обсъди с колеги от Демократическата партия кога Сенатът на САЩ ще бъде готов да започне процедурата по импийчмънта на бившия президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския по обвинение в подклаждане на размирици на Капитолия, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Според запознати с процеса на планиране Пелоси може да изпрати материалите по импийчмънта в Сената още утре. Републиканският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския загуби изборите, на които се опита да спечели втори мандат, и вчера демократът Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в встъпи в длъжност.

След гласуване в Камарата на представителите по повод на размириците на 6 януари Тръмп стана първият президент в историята на САЩ, подложен два пъти на процедура по импийчмънт. Сега предстои Сенатът да реши дали Тръмп е подклаждал нападението в опит да попречи на утвърждаване на победата на Байдън.

Демократите, които контролират Камарата на представителите, имат малко преимущество и в Сената, но за импийчмънт са необходими гласовете на най-малко две трети от 100-те сенатори. Според правилата на Сената разглеждането на обвиненията ще започне в деня след предаване на документите. Не е ясно дали може да бъде постигнато отлагане, както намекнаха някои демократи, за да не се попречи на програмата и назначенията на администрацията на Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в.

Евентуален импийчмънт на Тръмп би ангажирал цялото внимание на Сената. Някои републиканци от Сената заявиха, че Конгресът не трябва да пристъпва към импийчмънт, за да не раздели страната още повече. Но Пелоси заяви, че не може да се показва на един президент, че в последните дни от мандата си може да прави каквото си поиска.

"Не мисля, че е много обединяващо да кажете: "О, нека просто забравим и да продължим напред". Това не е начин да се постигне обединение", добави тя. Засега Пелоси не е казала кога ще предаде документите срещу Тръмп на Сената.

Източник: novini.bg