Председателката на Европейския парламент Роберта Мецола осъди вандалската проява срещу

...
Председателката на Европейския парламент Роберта Мецола осъди вандалската проява срещу
Коментари Харесай

Председателката на ЕП осъди вандалската проява срещу Дома на Европа в София

Председателката на Европейския парламент Роберта Мецола осъди вандалската демонстрация против Дома на Европа в София.

Сградата, в която се обитават Бюрото на Европейския парламент и Представителството на Европейската комисия в България, беше изцапана с алена багра по време на митинг на " Възраждане " в неделя.

От партията преди този момент оповестиха на страницата си във Фейсбук, че ще отидат пред Дома на Европа в София, с цел да стачкуват " против намесата на Брюксел във вътрешните ни работи ".

Роберта Мецола реагира, като написа в Twitter: " Сградата, в която се обитава Бюрото за връзка на Европейския парламент в София, беше взета под прицел от вандали, недоволни от позицията ни в поддръжка на Украйна. Ще я почистим. Нашата поддръжка за Украйна ще става все по-силна. Нашият глас, осъдителен нашествието на Русия, ще става все по-силен. #СлаваНаУкраина ".

The building housing the European Parliament Liaison Office in Sofia was targeted by vandals unhappy with our stance in support of Ukraine.

We will clean it up. Our backing of Ukraine will get stronger. Our voice condemning Russia's invasion will only get louder.
— Roberta Metsola (@EP_President)
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР