Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер

...
Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер
Коментари Харесай

Фон дер Лайен е уверена, че ще има споразумение за бюджета на ЕС и помощта за Украйна

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен  Урсула фон дер Лайен Урсула фон дер Лайен – немски доктор и политик (по татко Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е изрази убеденост, че ще се стигне до съглашение за преразглеждането на бюджета на Европейския съюз, в което да бъде включена сумата от 50 милиарда евро в помощ за Украйна. Тя сподели това пред пленарната зала на Европейския парламент в Страсбург, съобщи БНР.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12430
Споразумението бе блокирано от Унгария на последната среща на водачите на Европейски Съюз през декември. Предстои то да бъде разисквано на изключителната им среща на 1 февруари. Унгарският министър председател даде да се разбере, че е подготвен на отстъпки.

Същевременно фон дер Лайен бе безапелационна, че замразените 20 милиарда евро за Унгария няма да бъдат отблокирани, до момента в който не бъдат решени въпросите с правата на ЛБГТ общността, университетските свободи и правото на леговище.

През декември бяха деблокирани 10 милиарда евро, защото страната, съгласно Еврокомисията, е прокарала закон за правосъдната промяна, с който е укрепила нейната самостоятелност.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР