Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен се обяви

...
Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен се обяви
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен се обяви за таван на цената на газа, от който се произвежда ток

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен се разгласи за налагане на таван на цените на газа, от който се създава ток, съобщи БНР.

Пред пленарната зала на Европейския парламент в Страсбург тя акцентира, че тази мярка е залегнала в пътната карта за преодоляване на високите цени на горивата, която тя ще предложи на европейските водачи преди неофициалната им среща в петък в Прага:

" Нашият пазар на ток е построен по този начин, че високите цени на газа дефинират и цените на електричеството. Сега би трябвало да ограничим това инфлационно въздействие на газа върху тока на всички места в Европа.

Затова сме подготвени да обсъдим таван върху цените на газа, от който се създава ток. Този таван ще бъде първата стъпка към структурната и цялостната промяна на нашия пазар на електричество ".

Тя посочи, че това е краткотрайно решение. Като други ограничения тя уточни взаимните поръчки на синьо гориво в Европейски Съюз, както и в допълнение общоевропейско финансиране на проекта Repower EU.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР