Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен призова Северна

...
Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен призова Северна
Коментари Харесай

Фон дер Лайен иска Скопие да приключи с конституционните промени

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен прикани Северна Македония да завърши с измененията в своята конституция.

От Скопие, където е на аудиенция като част от обиколката си в страните от Западните Балкани, тя даде взаимен брифинг с премиера Димитър Ковачевски:

" Първите стъпки са направени в Народното събрание ви и това е добра вест. Надявам се всички партии да се възползват от този миг, с цел да се придвижат напред. Защото в този момент в действителност е моментът - в целия Европейски Съюз и в страните, които желаят да се причислят към него, за процеса на разширение. Важно е да се улови този миг. Разбира се, знам какъв брой доста провокации може да има в този развой, само че съм сигурна, че ще можете да оправдаете вашата известност на сполучливо мултиетническо общество ", предава БНР.

Урсула фон дер Лайен съобщи още, че Европейският съюз възнамерява да помогне на страните от Западните Балкани да продължат промените, нужни за евроинтеграцията им с вложения от 6 милиарда евро. Северна Македония, Албания, Косово, Сърбия, Черна гора и Босна и Херцеговина би трябвало да се възползват от " прозореца на опцията " за разширението на Европейски Съюз и да работят за привеждане на своите страни в сходство с европейските стандарти, добави председателката на Европейска комисия, която е на обиколка в страните от Западните Балкани.

България упорства българите да бъдат вписани като пълноправна част от жителите на Северна Македония, преди да смъкна ветото си за присъединение на страната към Европейски Съюз.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР