Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пристигна в

...
Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пристигна в
Коментари Харесай

Фон дер Лайен пак в Киев, ще се срещне със Зеленски и Шмигал - Свят

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен дойде в Киев, където ще се срещне с украинския президент Володимир Зеленски и украинския министър председател Денис Шмигал, разгласи самата тя в Twitter.

Според Фон дер Лайен доста неща са се трансформирали от последното ѝ посещаване в Украйна: " Възнамерявам да обсъдя с Володимир Зеленски и Денис Шмигал продължаващото доближаване на нашите стопански системи и нации по пътя на Украйна към присъединение ", написа тя.

Председателката на Европейска комисия дойде в Киев с трен, излиза наяве от публикаваната от нея фотография. Урсула Фон дер Лайен през вчерашния ден разгласи визитата си в Киев по време на годишната си тирада за положението на Европейския съюз. В изявлението си тя акцентира, че Европейски Съюз ще даде на Украйна опция да се възползва оптимално от своя капацитет.



Преди седмица стана ясно, че Европейска комисия публично ще предложи на Украйна спомагателна финансова помощ в размер на 5 милиарда евро. Това е допълнение към 10-те милиарда евро, които Европейски Съюз към този момент е дал под формата на финансова, филантропична и военна помощ.

По време на вчерашното си слово пред Европейския парламент Урсула фон дер Лайен даде обещание, че " Европейски Съюз ще оказва помощ на Украйна колкото е належащо, до момента в който тя не победи врага ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР