Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен подчерта в

...
Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен подчерта в
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен: Бъдещето на Сърбия е в ЕС

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен акцентира в телефонен диалог със сръбския президент Александър Вучич, че бъдещето на Сърбия е в Европейския съюз, съобщи Танюг. Двамата разговаряха за настоящата обстановка в района, европейския път на Сърбия, нужните промени в страната, както и развиването на разговора Сърбия-Косово.

В обява в формалния Инстаграм профил на президента се показва, че Вучич е изразил благодарността си към Европейската комисия за помощта и поддръжката в развиването и модернизацията на енергийната и транспортната инфраструктура в Сърбия, както и за това, че Фон дер Лайен се е посветила персонално на това да подкрепи европейския път на Сърбия.

Сръбският президент е подчертал решителността на Сърбия да продължи процесите на промени за по-добър живот за всички жители на страната и реализиране на статут на пълновръстен член на Европейски Съюз.

В диалога Фон дер Лайен е изразила увереността си, че бъдещето на Сърбия е в Европейски Съюз и е призовала към предприемане на идващите значими стъпки по този път, написа Българска телеграфна агенция.

Вучич е съобщил на председателката на Европейска комисия до какъв стадий е достигнал разговорът Белград-Прищина и е отбелязал, че Сърбия остава обвързана с диалозите под егидата на Европейски Съюз и с намирането на компромисно решение за нормализация на връзките, с ясно посочени ограничавания. Президентът е подчертал, че единствената му цел е опазване на мира и стабилността, както и реализиране прогрес в съдействието в района.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР