Председателката на европейската комисия Урсула фон дер Лайен определи като

...
Председателката на европейската комисия Урсула фон дер Лайен определи като
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен: Началото на ваксинацията е момент на единство за ЕС

Председателката на европейската комисия Урсула фон дер Лайен дефинира като " трогателен миг на единение " началото на всеобщата имунизация против COVID-19 в Европейски Съюз, съобщи ДПА.

" Ваксината е предоставена по едно и също време до всички страни в Европейски Съюз. Хората ще стартират да получават имунизациите в Атина, Рим, Хелзинки, София, който град си помислите ", уточни Фон дер Лайен.

" Ваксинацията ще ни помогне последователно да си върнем естествения живот ", добави тя, призовавайки в същото време 450-те милиона поданици на блока да продължат да съблюдават защитните ограничения, с цел да се предотврати по-нататъшното разпространяване на вируса, добавя Българска телеграфна агенция.

Първите ваксини с препарата на " Пфайзер " и " Бионтех " са планувани за на следващия ден.

Фон Дер Лайен съобщи, че чака още ваксини да бъдат утвърдени от регулаторните органи на Европейски Съюз и увери, че са обезпечени задоволително дози всички да бъдат имунизирани през идните месеци.

Четири доказани случая на заразяване с английския нов вид на COVID-19 са регистрирани в Мадрид - за пръв път в Испания. Това оповестиха през днешния ден локалните управляващи, съобщи Франс прес.

Става дума за хора, завърнали се неотдавна от Англия или поддържали стеснен контакт с пътували до тази страна.

Позитивни проби за новия вид дали бащата, майката и сестрата на юноша, дошъл предходната седмица в Мадрид със аероплан. Очаква се PCR пробата на самия юноша.

Четвъртият инфектиран е мъж, дошъл в Мадрид на 20 декември с различен полет.

" Пациентите не са тежко заболели. Знаем, че този вариант се предава по-лесно, само че не провокира по-тежко протичане на болестта. Няма съображение за паника ", съобщи на конференция Антонио Сапатеро, вторият човек в управлението на районните здравни управляващи.

Още три подозрителни случая на COVID-19 в Испания се изследват сега. Във вторник или сряда ще стане ясно дали хората също са инфектирани с английския мутирал вид, добави Сапатеро.

От вторник Испания, както и ред други страни, не приема идващи от Обединеното кралство като се изключи испанци и непрекъснато пребиваващи в Испания чужденци.

Франция и Италия също оповестиха за случаи на заразяване с новия вариант. СЗО осведоми за 9 случая в Дания и по един - в Нидерландия и Австралия, припомня Агенция Франс Прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР