Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обяви, че

...
Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обяви, че
Коментари Харесай

Урсула насърчава връщането на мигранти без право да останат в ЕС

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен разгласи, че ще предложи ново законодателство, което ще насърчи връщането на повече мигранти, нямащи право да останат в Европейски Съюз, съобщи ДПА. " Миграционната политика на Европейски Съюз може да бъде устойчива, единствено в случай че хората, които нямат право да останат в Европейски Съюз, бъдат връщани дейно ", написа Фон дер Лайен в писмо, изпратено до столиците на страните членки. " Само към 20% от жителите на трети страни, на които е било подредено да изоставен Европейски Съюз, обаче са били върнати ", прибавя тя.

Новото законодателство ще дефинира отговорностите на връщащите и ще рационализира процеса по връщане, написа още Фон дер Лайен. Подготовката на новото законодателство ще бъде главен приоритет за новия комисар по миграцията, който се чака да встъпи в служба в края на годината. В писмото, изпратено преди срещата на върха на водачите на Европейски Съюз в Брюксел, която стартира в четвъртък, он дер Лайен също по този начин показва угриженост за хората, разселени от спора в Близкия изток.

Повече от един милион души са били разселени през последните седмици " с явен капацитет за още интернационално разселване ", написа тя и приканва водачите на Европейски Съюз " да работят по проекти за изключителни обстановки ". Миграцията евентуално ще господства идната среща на върха на Европейски Съюз, откакто Полша наскоро разгласи проекти краткотрайно да приключи използването на правото на леговище, показва ДПА.

Варшава упреква съветския президент Владимир Путин и беларуския водач Александър Лукашенко, че изтласкват мигранти към полската граница, с цел да дестабилизират 27-те страни членки на Европейски Съюз и да подкопаят сигурността. " Нуждаем се от явен и съдбоносен европейски отговор за противопоставяне на тези дейности, като в това време не разрешаваме на Русия и Беларус да употребяват личните ни полезности против нас ", написа Фон дер Лайен в писмото си към водачите на Европейски Съюз.

Председателят на Комисията насочи и индиректни рецензии към граничния надзор, който Германия сега прави в границите на Шенгенската зона за безвизово пътешестване. " Връщането на граничния надзор би трябвало да бъде мярка при последна нужда ", показва тя.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР