Председателката на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен обяви,

...
Председателката на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен обяви,
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен призна: ЕС няма да отделя достатъчно за отбрана до 2027-а

Председателката на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен разгласи, че към този момент не се плануват задоволително финансови средства за защита в проектобюджета на Европейския съюз до 2027 година.

По думите ѝ Европейски Съюз е належащо да разполага с повече автономия във връзка с защитата .
 НАТО надълбоко разграничена на 70-ата си годишнина
НАТО надълбоко разграничена на 70-ата си годишнина

Разговорите ще се проведат в първокласен хотел до Уотфорд

" Същността на НАТО постоянно ще бъде в член 5 от Вашингтонския контракт за взаимната отбрана. Убедена съм, че тук-там НАТО отсъства и е значимо Европейски Съюз да може да реагира , изключително при рецесии. Европейски Съюз има своите благоприятни условия в дипломацията, посредством вложенията за развиване, само че би трябвало да продължим да укрепваме европейския защитителен съюз ", добави Фон дер Лайен по време на брифинг в Брюксел.

Шефката на Европейска комисия посочи, че желае да се откри взаимноизгоден метод в връзките със Съединени американски щати , защото Европейски Съюз и Съединени американски щати били крепко свързани от дълги години.

" Действително по някои въпроси мненията ни се разграничават и би трябвало да обсъдим това. Но без значение от някои разлики Европейски Съюз и Съединени американски щати са съдружници . Готова съм да обсъдя решенията по въпроса с въвеждането на спомагателни мита. Между нас стоят въпроси, чието решение е мъчно ", призна Урсула фон дер Лайен.
 Макрон не се отхвърля от думите си за
Макрон не се отхвърля от думите си за " мозъчната гибел " на НАТО

Макрон сряза Тръмп: " Нека бъдем съществени "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР