Председателката на БСП Корнелия Нинова отправи покана към парламентарните партии

...
Председателката на БСП Корнелия Нинова отправи покана към парламентарните партии
Коментари Харесай

Нинова не иска Зеленски за откриването на НС, предлага среща на партиите за цените на тока и водата


Председателката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова насочи покана към парламентарните партии за среща в понеделник, на която да бъдат разисквани незабавни ограничения за таван на цените на ток, газ, вода и парно, както и бюджета за 2023 година

Според Нинова поканата на ГЕРБ за трета среща на представители на парламентарните групи за включване на президента Зеленски в откриването на Народното събрание е непотребна и Българска социалистическа партия няма да вземат участие в нея.
Ключовите тематики за българските жители са високите цени и ниски приходи, инфлацията и неналичието на предвидимост. Парламентарните партии би трябвало да обсъдим незабавни ограничения като тавана на цените на ток, газ, вода и парно, както и бюджета за 2023 година
Корнелия Нинова, ръководител на Българска социалистическа партия

По думите на Нинова договарянията за сформиране на държавно управление би трябвало да вървят паралелно с гласоподаване на бюджета.

" Дори да няма държавно управление, бюджет би трябвало да има. Предвид късото време и практиката всяка група да внася спомагателни, постоянно взаимно изключващи се оферти, ние от “БСП за България ” призоваваме за отговорност и внасяме покана за среща в понеделник от 13:00 часа в Народно събрание, на която да бъде разисквана макрорамката на бюджет 2023 година, както и да се търси единодушие по незабавните ограничения за поддръжка на фамилиите и стопанската система до края на годината ", написа Нинова в своя фейсбук профил.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР