Председателите на комисите по европейските въпроси на парламентите на Европейския

...
Председателите на комисите по европейските въпроси на парламентите на Европейския
Коментари Харесай

Председателите на комисите по европейските въпроси на парламентите на ЕС ще заседават в конгресния център в НДК

Председателите на комисите по европейските въпроси на парламентите на Европейския съюз ще заседават в конгресния център в НДК. Със срещата се открива парламентарното измерение на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Конференцията на ръководителите на комисиите по европейските въпроси, така наречен Председателски КОСАК, ще дискутира три съществени тематики. Едната е обвързвана с целите на Българското председателство, която ще показа отрасловия министър Лиляна Павлова. Делегатите ще разискват и бъдещето на Европейски Съюз, осведоми ръководителят на комисията по европейските въпроси в Народното събрание Кристиян Вигенин:

Основни представители ще бъдат вицепрезидентът на Европейската комисия Франс Тимерманс, вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова и ръководителят на Комисията по районна политика на Европейски Съюз Искра Михайлова.

Третата полемика е фокусирана върху ролята на европейските макрорегионални тактики на Европейски Съюз, като са планувани изявления по Стратегията за развиване на района на Балтийско море и на Дунавската тактика.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще открие срещата и парламентарното измерение с имитация на парламентарния звънец и той ще бъде употребен за процедурно водене на съвещанията.

Делегатите на първата среща от парламентарното измерение са над 130, измежду тях и делегати на Европейския парламент, като са поканени и посланиците на страните членки на Европейския съюз.

На Председателския КОСАК няма да има представители на комисиите по европейските въпроси на двете камари на Британския парламент, които в последния миг са отказали визитата. Специални посетители ще бъдат представители на парламентите на Исландия, Норвегия, Швейцария, Република Косово и на претендентите за еврочленство - Сърбия, Черна гора, Македония и Турция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР