Председателите на Европейския съвет и на Европейската комисия Шарл МишелШарл

...
Председателите на Европейския съвет и на Европейската комисия Шарл МишелШарл
Коментари Харесай

Европейските институции въвеждат мерки за работа в условията на епидемия

Председателите на Европейския съвет и на Европейската комисия Шарл Мишел  Шарл Мишел Шарл Мишел – белгийски политик и министър председател на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 година в и Урсула фон дер Лайен  Урсула фон дер Лайен Урсула фон дер Лайен – немски доктор и политик (по татко Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е, дружно с премиера на Хърватия Андрей Пленкович като ръководител на Съвета на Европейски Съюз, одобриха ограничения за работата на институциите на Общността в изискванията на зараза.

Предвижда се Съветът на Европейски Съюз да заседава по най-важните въпроси, само че останалите съвещания да бъдат анулирани или пренасрочени. В някои случаи министрите от Европейски Съюз ще заседават с видеоконферентна връзка и когато е допустимо, ще одобряват решения "на автограф ".

До края на март Съветът на Европейски Съюз оповестява, че ще има четири присъствени съвещания. Засега се резервира желанието на 26-27 март в Брюксел да заседават държавните и държавните ръководители на страните от Европейски Съюз, както планува нормалният календар на събитията за годината.

Европейски Съюз би трябвало да остане кадърен да взима решения, с цел да бъдат обезпечени дейностите против разпространяването на заболяването Ковид-19, се показва в известието. Същевременно е належащо работата на институциите да бъде съобразена с днешната конюнктура и с потребността да се ограничи допустимо най-вече разпространяването на болестта, добавя Съветът на Европейски Съюз.

Европейската комисия заяви, че от 16 март всички нейни чиновници ще работят от домовете си, с изключение на тези, чието наличие в офисите е извънредно належащо. От същата дата ще спре работата на учебните заведения и детските градини, посещавани от децата на чиновниците на комисията.

В постройките на Европейска комисия влизането на външни гости ще бъде извънредно лимитирано. Служителите ще бъдат изпращани в командировки, единствено когато не е допустимо дилемите да бъдат решени с видеовръзка.

По-рано тази седмица Европейският парламент реши да анулира до май сесиите си в Страсбург и пренасочи съвещанията за Брюксел. Влизането на външни гости в постройките на Екологичен потенциал също бе извънредно лимитирано.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР