Председател на Секционна избирателна комисия (СИК) гласува вместо избиратели, информират

...
Председател на Секционна избирателна комисия (СИК) гласува вместо избиратели, информират
Коментари Харесай

Председател на СИК гласува вместо избиратели, твърдят свидетели

Председател на Секционна изборна комисия (СИК) гласоподава вместо гласоподаватели, осведомят източници на " ".

Случката се разиграва в 10-та секция, Нова Загора, 21 МИР-Сливен. На фотография, споделена от онлайн изданието, се вижда по какъв начин ръководителят Митко Велев Щилянов гласоподава непосредствено вместо жители.

От " Продължаваме промяната - Демократична България " към този момент са подали сигнали към Министерство на вътрешните работи, прокуратурата и Районната изборна комисия (РИК) в Сливен.

По-рано от партията алармираха, че членове на СИК-ве в страната всеобщо дават неправилни инструкции. Някои от тях настояват, че в случай че гласоподавателят желае да гласоподава единствено за един от вероятните избори - за членове на Европейския парламент или за народни представители, той може да гласоподава единствено с хартиена бюлетина.

Практиката обаче опонира на Изборния кодекс, в който категорично е записано, че гласуването с бюлетина за машинно гласоподаване е равностойно на вота с хартиена бюлетина, а даже и да гласоподава единствено в единия избор, гласоподавателят може да упражни правото си на глас на машина.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР