Предприятията спират работа, защото иначе трябва да фалират, това е

...
Предприятията спират работа, защото иначе трябва да фалират, това е
Коментари Харесай

Васил Велев, АИКБ: Сезираме ДАНС и МВР за високите цени на тока

" Предприятията стопират работа, тъй като другояче би трябвало да банкрутират ", това е и повода за митинга на работодателите, сподели в " Денят стартира " Васил Велев, ръководител на УС на АИКБ.

Работодателските организации желаеха оставките на министъра на енергетиката и на шефовете на БЕХ и " Марица-изток 2 " поради рекордно високата цена на борсовия ток.

" Ще блокираме " Българския енергиен холдинг (БЕХ), тъй като там е заровено кучето - и в дъщерните му сдружения. Ние имаме два до три пъти повече инсталиорани мощности, в сравнение с използваме електрическа енергия, няма справедливи аргументи за недостиг. В същото време цената на електрическата енергия е най-висока в целия Европейски Съюз, в цяла Европа от началото на август ", изясни Велев.

Средната цена е 285 лева, само че денем стига до 330 лева, КЕВР е дал референтна цена за 119 лева

" Очевидно става дума или за непросветеност и безнаказаност или това, което ние допускаме - зловредно ръководство. Управление в интерес на избрани лица и в ущърб страната, в ущърб на предприятията, на непознати ползи ", означи Васил Велев.

И разгласи, че публично сезира ДАНС, Министерство на вътрешните работи да се захванат с този случай.

" Има предложения на борсата, които са изцяло немислими, те са направени, с цел да се извършват, те са направени, с цел да се манипулира борсата ", акцентира ръководителят на УС на АИКБ.

Предупредили са, че не би трябвало да се свързваме със скъпия гръцки пазар, а с евтиния румънски.

Сезират ДАНС и Министерство на вътрешните работи, тъй като подозират " че се прави бойкот, закононарушение или измама и се заплашва националната сигурност, тъй като стопираха първоешелонни предприятия ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР