Предприятието Кроношпан е уверило кмета на Бургас Димитър Николов, че

...
Предприятието Кроношпан е уверило кмета на Бургас Димитър Николов, че
Коментари Харесай

Кроношпан обеща да купи станция за мерене на фини прахови частици в бургаски квартал

Предприятието " Кроношпан " е уверило кмета на Бургас Димитър Николов, че ще купи стационарна станция за 24-часов мониторинг на равнищата на фини прахови частици (ФПЧ) на територията на ж. к. " Славейков ".
Станцията ще бъде дадена за стопанисване на Община Бургас, с цел да се реализира самостоятелен надзор и с цел да бъдат оповестени отчетните данни онлайн. Самата станция ще бъде ситуирана в " контактната зона " - там, където общината реши и когато сметне за належащо, твърдят от " Кроношпан ".
От компанията споделят и, че в близко време ще бъде реконструирана и построена нова непрекъсната висока ограда по границите на предприятието в посока ж.к. " Славейков " и ул. " проф. Яким Якимов ", с цел да лимитират до най-малко опциите за обособяване на прахуляк.
Тези две ограничения са единствено част от въвеждането на огромната двугодишна стратегия, чиято последна цел е ограничение и недопускане на разпространяването на миризми и ФПЧ от активността на предприятието. За създаването на програмата, идното и координиране и осъществяване беше изпратено съобщение до кмета на Община Бургас Димитър Николов.
С осъществяването на новата стратегия " Кроношпан " ще извърши още по-стриктните условия за работа в дървопреработвателната индустрия, които са част от влизащите в края на 2019 година НДНТ (най-добри налични техники), утвърдени в Европейския съюз.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР