Предприетите в цял свят ограничителни мерки във връзка с борбата

...
Предприетите в цял свят ограничителни мерки във връзка с борбата
Коментари Харесай

ООН: Карантината увеличава опасността от домашно насилие

Предприетите в целия свят ограничаващи ограничения по отношение на битката против ковид, покачват заплахата от домашно принуждение. Това съобщи специфичният докладчик по въпросите на насилието против дами Дубравка Симонович, оповестява БГНЕС, базирайки се на РИА Новости.
Много е евентуално домашното принуждение да се разрасне, предизвести тя. За доста дами и деца домът може да бъде място, в което владее страхът и където с тях се отнасят грубо. Тази обстановка се задълбочава по време на изолираност и цялостната карантина, въведена поради COVID-19.
Според Симонович, страните би трябвало да подхващат бързо нужните ограничения, с цел да окажат помощ на дамите –жертва на домашно принуждение по време на карантина.
Няколко часа по-рано от Франция пристигна новината, че в страната броят на случаите на домашно принуждение през последните дни е нараснал с 36%.
Френският министър на вътрешните работи Кристоф Кастанер уточни, че " в зоните с полицейски час " (селските райони) домашното принуждение се е нараснало с 32% за седмица.
" За да се борят с тази наклонност, в аптеките ще се въеде алармена система за жени-жертви на принуждение от съпрузите си “, сподели френският министър.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР