Предприети са всички възможни действия с цел превенция от „Напоителни

...
Предприети са всички възможни действия с цел превенция от „Напоителни
Коментари Харесай

Земеделското министерство: Язовирите се наблюдават денонощно

Предприети са всички вероятни дейности за предварителна защита от „ Напоителни системи “. Ангажирани са всички запаси, хора и техника за отводняване на засегнатите територии и недопускане преливането на язовири под контрола на сдружението . Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ).
В резултат на подхванатите дейности системите работят на цялостна мощ, обезпечено е непрекъснато наблюдаване на язовири, корекции на реки и защитни насипи, стопанисвани от " Напоителни системи ". Задействани са всички помпени станции и отводнителни системи в засегнатите региони, пусната е и спешна помпа на Оборотна помпена станция „ Димчево “ - Бургас. В региона на Бургаска област са паднали обилни превалявания от 150-170 л/денонощие. В язовирите „ Трояново “ и „ Крушево “ са влезнали към 2-2,5 млн. куб. метра.
В момента наличния размер в бент. Трояново е 3,2 млн. м3, а свободния размер е 2,7 млн. м3, като равнището на водата е на 3 метра под кота преливен борд. В язовир Крушево при общ размер 11,2 млн. м3, наличния размер е 3,5 млн. м3, а свободния размер е в размер на 7,7 млн. м3.
Средния % на напълване на язовирите, благосъстоятелност и стопанисвани от " Напоителни системи " ЕАД на територията на област Бургас е 31% и нито един от язовирите не прелива.
В регионите с „ оранжев “ и " червен " код е въведено непрекъснато дежурство, сдружението има подготвеност да задейства спешните групи, налична техника и машинизация, според одобрените спешни проекти за дейности при спешна обстановка вследствие интензивни превалявания и образувани " високи " води.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР