Предприети са мерки за повишаване на безопасността и улеснение на

...
Предприети са мерки за повишаване на безопасността и улеснение на
Коментари Харесай

Предприети са мерки за повишаване на безопасността и улеснение на движението в посока Бургас по АМ Тракия

Предприети са ограничения за повишение на сигурността и облекчение на придвижването в посока Бургас по Автомагистрала " Тракия ". Това оповестиха от АПИ. 

Временно се лимитира придвижването на МПС над 12 т сред 5-ти и 23-ти км на автомагистралата.  За повишение сигурността на всички пътуващи в дейния отпускарски сезон са подхванати ограничения за облекчение на придвижването по Автомагистрала " Тракия ".

Днес към 13 ч. ще бъде възобновено прекосяването в посока Бургас за всички типове транспортни средства по оборудването при 20-ти км. Тази седмица бяха осъществени спешни ремонтни действия на селскостопанския подлез и през лятото прекосяването в правата ще е без ограничавания. Припомняме, че от края на февруари т. година досега трафикът към морето, в региона на оборудването, преминаваше единствено в изпреварващата лента и поради недоброто му положение бе лимитирано прекосяването в дейната и спешната лента.

Днес, спешните действия приключват и се възвръща естественото придвижване без ограничаване в двете платна на Автомагистрала " Тракия ".

Заради интензивния трафик и образувалата се колона от коли сега чиновници на " Пътна полиция " и пътноподдържащата компания " Автомагистрали " ЕАД контролират придвижването.

За повишение на пропускливостта краткотрайно в сектора от 5-ти до 23-ти км в посока Бургас на Автомагистрала " Тракия " е лимитирано придвижването на камионите над 12 тона. Тежкотоварните коли се пренасочват по обходен маршрут по път I-8 София – Пловдив. Те се отбиват при 5-ти км в посока Бургас на Автомагистрала " Тракия " по пътната връзка с първокласния път и ще се връщат на автомагистралата през пътен възел " Вакарел " – при 23-ти км на Автомагистрала " Тракия ". 

Апелът към водачите е да карат деликатно, със съобразена скорост, да съблюдават прецизно пътната сигнализация и да не подхващат рискови изпреварвания, с които да застрашат сигурността и живота на всички пътуващи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР