Предприемаме най-сериозни мерки за сигурността на военнослужещите. Това се посочва

...
Предприемаме най-сериозни мерки за сигурността на военнослужещите. Това се посочва
Коментари Харесай

От Командването на Сухопътните сили на САЩ в Европа с подробности за инцидента край Пловдив

Предприемаме най-сериозни ограничения за сигурността на военнослужещите. Това се показва в публично изказване на Командването на Сухопътните сили на Съединени американски щати в Европа за учението ”SWIFT RESPONSE 2019”.
На 18 юни 2019 година eдин военнослужещ е умрял и трима са получили пострадвания по време на въздушен десант в региона на летище ”Чешнегирово “ на територията на Репубика България, до момента в който са взели участие в многонационалното обучение SWIFT RESPONSE 2019, ръководено от Командването на Сухопътните сили на Съединени американски щати в Европа, излиза наяве от изказването. В него е маркирано, че десантирането е било прекъснато незабавно, с цел да се окаже здравна помощ на потърпевшите. Всички ранени неотложно са били превозени до локални лечебни заведения, където на един от военнослужещите е установена гибелта, един е бил признат за спомагателни проучвания, а двама са получили здравна помощ и са били изписани.
”Въпреки че ние подхващаме най-сериозни ограничения за сигурността на военнослужещите и се опитваме да понижим риска посредством интензивни тренировки и деликатно обмисляне, би трябвало да се проведат и такива в реалистична среда, с цел да създадем по този начин, че нашите сили да бъдат подготвени да реагират на всевъзможни рецесии.Изказваме нашите най-искрени съболезнования на фамилията на военнослужещия и неговото военно формирование “, написа още я изказването.
От Командването на Сухопътните сили на Съединени американски щати в Европа означават, че са спазени военните процедури по отношение на уведомяването на околните и роднините.Те напомнят, че "SWIFT RESPONSE 2019 “ е обучение, планувано от Сухопътните войски на Съединени американски щати в Европа и провеждано от Силите за световен отговор на Съединени американски щати, за интервала от 11 до 24 юни 2019 година на териториите на България, Хърватска и Румъния. То ще показва стратегическо потребление на въздушно-преносими сили с висока степен на подготвеност, наричани Global Response Force, провеждайки учения за преодоляване на основни позиции. Това дава опция за провеждането на взаимни подготовки за увеличение оперативната съгласуемост на въздушно-преносими формирования измежду съдружниците на НАТО.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР