Предприемачите трябва да разчитат на голямо разнообразие от умения, за

...
Предприемачите трябва да разчитат на голямо разнообразие от умения, за
Коментари Харесай

Едно незаменимо умение за предприемачите

Предприемачите би трябвало да разчитат на огромно многообразие от умения, с цел да съумеят. Наред с отговорността за компанията и чиновниците й, от тях зависят и решенията, които засягат цялата организация. Това значи, че те би трябвало да мислят по какъв начин техните решения въздействат върху всеки отдел, както и върху отделните чиновници в компанията. Ако попитате хораха какви са уменията, които би трябвало да има един бизнесмен, то нормално ще чуете думите " отзивчив " и " водач ". Да, те сигурно са значими, само че пък за сметка на това техническите умения постоянно се подценяват. Но с изключение на тях, е значимо те да имат и счетоводни умения. За благополучие, развиването на счетоводни умения не лишава доста време или старания, като можете, да вземем за пример, да посетите онлайн курсове и да прегледате онлайн образователни материали гратис, с цел да получите добра основа по счетоводство. 

Финансово майсторство

Изучаването на основите на счетоводството може да ви помогне да овладеете финансовата страна на вашия бизнес. За да успее бизнесът, той би трябвало да бъде печеливш. Но също така би трябвало да се ръководи интелигентно от финансова позиция. Например, допустимо е даже печеливш бизнес да се провали, в случай че паричният поток стане негативен. Научаването по какъв начин да управлявате паричния поток като бизнесмен може да ви помогне да избегнете сходна злополука. Счетоводните правила също ще ви оказват помощ да следите бизнес финансите и да се подготвите за налозите.

Синергия с вашия счетоводен екип 

Счетоводните умения могат да ви оказват помощ да намерите синергия с вашия счетоводен екип. В идеалния случай ще наемете цялостен екип от счетоводни експерти, които могат да ви оказват помощ да управлявате ежедневното следене на отговорности, вземания, паричен поток, банково и данъчно обмисляне. Но тези експерти към момента ще се нуждаят от вашето мнение и насоки. Наличието на опит в счетоводството ще ви улесни в връзката с тези лица. Можете да споделяте хрумвания свободно, да обяснявате вашата позиция и интелигентно да разглеждате рекомендациите, които ви дават.

Вземане на решения

Предприемачите нормално са главните вземащи решения за своите млади компании. Това значи, че ще ръководите развиването на бизнеса по ваш избор. Разбирането на основите на счетоводството може да ви бъде от изгода да вземете по-информирани решения, най-малко от финансова позиция. Например, в случай че решите да вземете нов клиент и му предложите понижена ставка, по какъв начин това ще се отрази на вашата доходност? Какъв финансов риск ще съставлява това и по какъв начин може да се изплати в бъдеще? И още, ще знаете по кое време би трябвало да наемете някой нов човек във вашия екип и дали още една заплата ще окаже отрицателно въздействие върху бюджета на компанията.

Преговори

Всеки бизнесмен бързо научава какъв брой скъпо е да бъдеш умел договарящ. С усъвършенстваните умения за водене на договаряния ще можете да настоявате за по-изгодни покупко-продажби с клиенти, увеличавайки облагите. Можете даже да се договаряте с доставчиците и да следите разноските за заплати на чиновниците, с цел да поддържате разноските си допустимо най-ниски. Когато имате по-добро схващане за финансите на вашата компания, ще можете да подготвите по-логичен, аргументиран мотив по време на договаряния.

Планиране за вашето персонално бъдеще

Счетоводните умения не са потребни единствено в бизнес подтекст. Те са извънредно скъпи и за планирането на персоналните ви финанси. Например, какъв брой пари ще дължите като налози и кой е най-хубавият метод да се подготвите за тези разноски? Колко дълг можете да си позволите да поемете, без да добавяте прекалено много риск? Не подценявайте личните си финанси в устрема си към възходящия бизнес. 

Източник: Анна Йохансон за 

Превод и редакция: Нели Тодорова
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР