Предприемачите са едни от най-важните фигури в съвременния свят. Те

...
Предприемачите са едни от най-важните фигури в съвременния свят. Те
Коментари Харесай

Иноватори с добри идеи се състезават в акселераторската програма на Innovation Capital

Предприемачите са едни от най-важните фигури в актуалния свят. Те са хората с въображение, които измислят истински решения на ежедневните ни проблеми и вършат живота ни доста по-лесен и прелестен. Техните хрумвания се простират в разнообразни области на човешкото знание, а изобретенията им, от време на време даже дребни и незначителни, оказват помощ на хора по целия свят.

Именно такива бизнесмени се търсят в акселераторската стратегия, чиято цел е да открие хора, които имат бизнес хрумвания с капацитет за развиване в сферите: обучение, здраве, развлекателна промишленост и електронна търговия. Програмата се финансира от фонда за рисков капитал Innovation Capital, чиято активност е фокусирана върху развиването на стартъпите.

Екипът на фонда организира осведомителни дни в регионалните градове в България, като в границите на обиколката се организираха срещи с над 150 представители на локалните стартъп общности. Повече от 100 екипа аплайват в акселераторската стратегия – XLRadar21, като 24 от тях са утвърдени да се включат в акселерацията.

Програмата, която обезпечава финансиране на стартъпи в размер на 40 000 евро, включва и образования на бизнесмените по разнообразни тематики като: основаване на бизнес план; презентационни умения; финансиране; интернационализация и доста други. За да подкрепят развиването на екипите и техните хрумвания, екипът на фонда притегли изключителна селекция от ментори в лицето на опитни бизнесмени, които са основали сполучливи бизнеси в другите области. Част от тези специалисти са Мартин Кадинов („ ESL “) и Георги Ненов („ Свръхчовекът “) от развлекателната индустрия; Бранимир Радуилов („ Consento “ и „ Поликлиника България “ и Георги Къдрев („ Kеlvin Health “ и „ Imagga “) – здравеопазване; Михаил Стойчев („ SMS Bump “ и „ Yotpo ”) – електронна търговия; Невен Боянов („ Тинузавър “) – обучение, Димитър Караиванов („ Kanbanize “), както и доста други.

Акселераторската стратегия ще приключи с Инвеститорския ден, който ще се организира на 19 юни в Beach Hub Kavatsi. Финалистите ще показват своите планове пред жури от представители на фондове за рискови вложения и бизнес ангели: Impetus Capital, Sofia Angel Ventures, Vitosha Venture Partners, Eleven, Съд на Европейските общности Angels Club, Ayana Capital, Silverline и други. По време на събитието ще бъдат показани и компании, получили инвестиция от фонда Innovation Capital, като Avtoikonom (), ICS Technologies () и Novatio. Събитието се осъществя с поддръжката на.

Сред фирмите, финансирани на миналогодишното издание на XLRadar, са: Tokwise, Worddio, Easy Doc, TrenerGo, Swayde, Green Charger. До момента Innovation Capital е вложил в над 60 компании, като общата стойност на финансирането възлиза на над 5,3 млн евро. Общият брой на наетите лица в тези компании е над 100 души.

XLRadar е интензивна триседмична стратегия, която тества способността на бизнесмените да реализират съответни цели, да валидират своите бизнес модели и да получат първоначалнa противоположна връзка с пазара. Екипът на Innovation Capital и външните специалисти ще следят напредъка на всяка компания и ще дават самостоятелна менторска поддръжка, както и друг набор от услуги, които имат за цел да ускорят развиването на плановете. К

омпаниите, които дават отговор на заложените KPIs, ще бъдат поканени да показват своите планове в границите на Инвеститорския ден пред жури, състоящо се от членове на екипа на Innovation Capital, представители на други фондове за рискови вложения и бизнес ангели. Освен парична премия от 25 000 евро започващите компании ще получат и услуги на стойност 15 000 евро, в това число създаване на програмен продукт, софтуерна инфраструктура, достъп до непознати пазари, правни услуги, цифров маркетинг, PR и други В допълнение, по време на 8-месечния пост акселерационен интервал най-добре представящите се компании могат да получат в допълнение финансиране в размер на 25 000 евро, както и поддръжка при набирането на по-големи рундове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР