Предприемачите са двигателите на промяната. Европейският институт за иновации и

...
Предприемачите са двигателите на промяната. Европейският институт за иновации и
Коментари Харесай

20 компании имат възможност да получат подпомагане от Европейския институт за иновации и технологии

Предприемачите са моторите на смяната. Европейският институт за нововъведения и технологии (EIT) и пет общности за познания и нововъведения (ОЗИ), чиято цел е основаване на устойчива и приобщена Европа, започват взаимна самодейност в поддръжка на новаторски предприятия и екипи, позволяващи промяна по линия на самодейността „ Нов европейски Баухаус “.

Инициативата се назовава “Подпомагане на общностите” (EIT community Booster) и се координира от EIT Цифровизация (EIT Digital), с присъединяване на EIT Климат (EIT Climate-KIC), EIT Храни (EIT Food), EIT Производство (EIT Manufacturing) и EIT Градската подвижност (EIT Urban Mobility). Заедно те търсят най-иновативните започващи и разрастващи се предприятия, стимулиращи устойчиви промени в градовете, промишленостите, климата, храната, благосъстоянието и цялостното качество на живот, с цел да подкрепят разгръщане на активността им и да ги трансфорат в световни играчи.

Двадесет определени компании ще се причислят към самодейността и ще получат поддръжка за разгръщане на активността на стойност 50 000 евро. Подкрепата е безплатна под формата на средства и услуги, предопределени да оказват помощ на фирмите да ускорят развиването си и да разширят своята активност.

Инициативата „ Нов европейски Баухаус “ на Европейската комисия трансформира Европейската Зелена договорка в осезателен, позитивен опит и прогрес, ангажирайки всички европейци. Инициативата на Европейския институт за нововъведения и технологии за подкрепяне на общностите има за цел да разпознава и поддържа започващи и разрастващи се предприятия в три съществени насоки:
: реализиране на климатичните цели посредством кръговата стопанска система, нулево замърсяване и биоразнообразие;: качество и жанр отвън функционалността;: разширение на разнообразието посредством обезпечаване на досегаемост и изгодност.
Подходът на самодейността е мултидисциплинарен и многостепенен, от световен към локален, учреден на необятното присъединяване на европейците.

Джоя Геци – ръководител на Управителния съвет на: „ Общността на Европейския институт за нововъведения и технологии способства за реализирането на всички аспекти на самодейността „ Нов европейски Баухаус “ и разполага с екосистемата за намиране на вълнуващи хрумвания и започващи компании от цяла Европа. Нямаме самообладание да открием и разтеглим креативните и новаторски решения, които ще оказват помощ за преосмислянето на устойчивия метод на живот и ще създадат виталните пространства по-красиви и икономични! “

Мобилизирайки голямата мрежа и ноу-хау на водещата европейска иновационна екосистема, каквато е общността на Европейския институт за нововъведения и технологии, новата самодейност съчетава най-хубавите стратегии за разгръщане на активността, предлагани от EIT Цифровизация, Климат, Храни, Производство и Градска подвижност.

Следните пет стратегии оферират повсеместен пакет от услуги като бизнес образование и улеснен достъп до финансиране, които да оказват помощ предприятия с разнообразни равнища на развиване да ускорят разширението на активността им, да привлекат финансиране и да излязат на международната сцена. В взаимозависимост от сферата на интерес и опит, бизнесмените са поканени да аплайват в една или повече от стратегиите в границите на самодейността на EIT „ Подпомагане на общностите “ и специфичната самодейност „ Нов европейски Баухаус “:

• Digital Accelerator: програмата е предопределена за разрастващи се предприятия, които активизират преимуществата на цифровата промяна за основаване на новаторски решения и артикули за промишлеността, градове и общностите посредством кръгова стопанска система, приобщаване и естетичност за поощряване на зелено, безвредно и стабилно бъдеще.

• Clean Cities ClimAccelerator: програмата е предопределена за започващи предприятия, разработващи новаторски планове за възобновима сила, подвижност, зелени площи и преоборудване, допринасящи за по-устойчиви, здрави и чисти градове, като по този метод усъвършенстват качеството на живот на жителите.

• EIT Food Accelerator Network: програмата е предопределена за аграрни започващи предприятия с огромно значение за селското стопанство или веригата за доставки на храни, като по този метод се ангажират с построяването на по-здравословна, по-проверена и устойчива система за храни за локалните и международните общности.

• EIT Manufacturing Accelerator: програмата е предопределена за започващи предприятия, които развиват екологично и социално-устойчиво произвеждане, поощряване на дълготраен витален цикъл и интегрирано мислене в индустриалната екосистема.

• EIT Urban Mobility Accelerator: програмата е предопределена за започващи предприятия, разработващи устойчиви други възможности за градските пространства, биоразнообразието, подобряването на публичната среда и достъпността за по-добро богатство на хората и/или обезпечаване на универсална подвижност за всички като основен фактор за обществено приобщаване.

Начин на кандидатстване

Крайният период за кандидатстване е 17 декември, 2021 година, 23:59 ч. централно европейско време. За спомагателна информация по отношение на всяка стратегия, критериите за асортимент и награди, апелирам, посетете уеб страницата на самодейността.

Европейския институт за нововъведения и технологии (EIT):

Институтът покачва потенциала за нововъведения на Европа като предлага решения на значимите световни провокации и поддържа предприемаческия гений за основаване на резистентен напредък и висококвалифицирани работни места в Европа. Европейският институт за нововъведения и технологии е орган на Европейски Съюз и неразделна част от Хоризонт Европа и Рамковата стратегия на Европейски Съюз за научни проучвания и нововъведения.

Институтът поддържа динамичните общоевропейски партньорства, общностите за познания и нововъведения измежду водещи компании, проучвателен лаборатории и университети. Заедно с водещите си сътрудници, общността на EIT предлага необятна гама от новаторски и предприемачески действия в цяла Европа: курсове за предприемаческо обучение, услуги за основаване и ускорение на бизнеса и проучвателен планове, водени от нововъведения.

Инициативата „ Нов европейски Баухаус “

Инициативата Нов европейски Баухаус поддържа устойчивите решения, като ускорява образованието и ангажираността на жителите, разширявайки обсега на самодейността посредством свързване на нововъведенията, творчеството и дизайна за възстановяване на качеството на живот на жителите. Тази самодейност на Европейския институт за нововъведения и технологии се управлява от програмата EIT Clima и включва програмата за цифровизация EIT digital, програмата за храни EIT Food, програмата за произвеждане EIT Production и програмата за градска подвижност Urban Mobility, с цел да сплоти и ангажира науката, технологиите, изкуствата и културата в битката с изменението на климата.

EIT Digital

Целта на програмата е постигането на конкурентна и цифровизирана Европа, която да е приобщаваща, обективна и устойчива както и световно влияние посредством европейските нововъведения, подхранвани от предприемачески гении и цифрови технологии.

Бъдещето на нововъведенията е активизирането на паневропейската система за отворени нововъведения на най-хубавите европейски корпорации, МСП, започващи компании, университети и проучвателен институти, в които студенти, откриватели, инженери, бизнес разработчици и вложители употребяват технологиите, гения, уменията, практити бизнеса и капитала за потребностите на цифровото предприемачество.

Изграждаме идващото потомство цифрови решения, цифрови артикули и услуги и насърчаваме цифровия предприемачески гений, помагайки на бизнеса и бизнесмените да бъдат пионери в цифровите нововъведения като им предоставяме технологии, гений и поддръжка за напредък.

За повече информация посетете www.eitdigital.eu.

EIT Climate

Общността за познания и нововъведения “Климат” работи за ускорение на прехода към общество с нулеви въглеродни излъчвания и резистентност във връзка с климата.

С поддръжката на Европейския институт за нововъведения и технологии се разпознават и поддържат нововъведенията, които оказват помощ на обществото да смекчи последствията и да се приспособява към изменението на климата. Ние имаме вяра, че декарбонизираната, устойчива стопанска система е освен нужна за попречване на пагубните климатични промени, само че и предлага голям брой благоприятни условия за бизнеса и обществото.

EIT Food

Общността за познания и нововъведения Храни на Европейския институт за нововъведения и технологии построява приобщаваща и новаторска общественост от разнообразни сътрудници в хранителния бранш, с цел да подтиква нововъведенията и предприемачеството в цяла Европа.

Вярваме, че всички ние сме виновни и свързани с храната, която ядем, тъй че всички би трябвало да работим дружно за подобряването ѝ. Изграждаме неповторима мрежа от разнородни партньорства по цялата верига за доставки на храни, включваща основни участници в промишлеността, започващи предприятия в региона на земеделието, проучвателен центрове и университети от цяла Европа. Всички те работят дружно, с цел да предложат новаторски и предприемачески хранителен бранш.

EIT Production

Общността за познания и нововъведения „ Производство “ е самодейност в границите на Европейския институт за нововъведения и технологии, която свързва водещи производители в Европа. Тази мощна интердисциплинарна и авторитетна общественост прибавя неповторима стойност към европейските артикули, процеси, услуги и въодушевява основаването на конкурентно и стабилно произвеждане на международно равнище.

EIT Urban Mobility

Общността за нововъведения и познания „ Градска подвижност “ е самодейност на Европейския институт за нововъведения и технологии. От януари 2019 година работим за поощряване на позитивни промени в метода, по който хората се движат из градовете, с цел да ги създадем по-удобни за живеене. Ние се стремим да се превърнем в най-голямата европейска самодейност, трансформираща градската подвижност. Това ще стане допустимо със съфинансирането от Европейския институт за нововъведения и технологии в размер до 400 милиона евро (2020-2026 г.).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР