Предприемачът Илън Мъск предложи помощта си по ситуацията в Тайланд,

...
Предприемачът Илън Мъск предложи помощта си по ситуацията в Тайланд,
Коментари Харесай

Мъск предложи да помогне за спасяването на тайландчетата, блокирани в пещера

Предприемачът Илън Мъск предложи помощта си по обстановката в Тайланд, която прикова вниманието на целия свят, а точно блокирането на 12 деца и треньора им по футбол в пещера.

Децата изчезнаха преди повече от 10 дни, а преди два стана ясно, че са живи, само че не могат да излязат поради високото равнище на водата, породено от изобилните превалявания. Възможно е спасяването им да отнеме цели четири месеца, защото би трябвало или да се изчака водата да спадне, или те да бъдат научени да се гмуркат. Междувременно им бяха обезпечени храна и одеяла.

Потребител на Twitter попита шефа на Tesla и SpaceX дали би се присъединил в избавителната интервенция. " Предполагам, че тайландското държавно управление държи нещата под надзор, само че бих бил благополучен да оказа помощ, в случай че има някакъв метод ", отговори му Мъск.

I suspect that the Thai govt has this under control, but I’m happy to help if there is a way to do so
— Elon Musk (@elonmusk) July 4, 2018

Не е доста ясно с какво би могъл да способства предприемачът към избавителния екип, който е събран от целия свят. Все отново обаче Мъск има опит с действия подземен, защото неговата компания Boring Company сега прокарва подземни тунели под някои от най-големите градове в Съединени американски щати, по които да се движи новата супербърза транспортна система на Мъск.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР