Предприемачът и президент на КРИБ Кирил Домусчиев дарява безвъзмездно на

...
Предприемачът и президент на КРИБ Кирил Домусчиев дарява безвъзмездно на
Коментари Харесай

Кирил Домусчиев с огромен жест към всички българи

Предприемачът и президент на КРИБ Кирил Домусчиев подарява безплатно на здравното министерство 5000 теста за ковид и всички медикаменти, закупени от неговия екип.

Това разгласи ръководителят на спешния щаб ген. Венцислав Мутафчийски, акредитиран да го заяви от името на бизнесмена, който се лекува в "Софиямед ".

"Упълномощен съм от господин Домусчиев да заява, че всички изкупени медикаменти ще бъдат дарени на Министерство на здравеопазването за лекуване на български жители. И той ще закупи 5000 теста за всички български жители безплатно ", съобщи шефът на щаба.

Лекарствата са на хининова основа, които са употребявани и в Китай за сполучливо лекуване на хора с ковид. За този медикамент самият Домусчиев през вчерашния ден заяви в ефира на Нова телевизия, че употребява контактите си, с цел да закупи количества, които ще подари за всички българи, които се нуждаят от лекуване.

Лекарството липсва от нашата страна, не се създава и не се внася, а го няма към този момент и в редица европейски страни.

Ген. Мутафчийски благодари от името на страната за дарителския жест.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР