Предприемачът Айтекин Танк обяснява защо е важно да се укрепват

...
Предприемачът Айтекин Танк обяснява защо е важно да се укрепват
Коментари Харесай

Полезната офис мрежа приятели по кореспонденция

Предприемачът Айтекин Танк изяснява за какво е значимо да се укрепват връзките сред отделите

Преди години си кореспондирах с другар от Кънектикът, още преди да вляза в локалния лицей. Запозна ни общ другар, до момента в който към момента живеех в родната ми Турция. По това време мислех да изучавам в чужбина, мечтаех да получа тапия по компютърни науки от университета в Бриджпорт. Приятелят, с който си кореспондирах, правеше специализация, изцяло без връзка с моята област на ползи, само че имахме най-интересните диалози. Самият факт, че бяхме от разнообразни култури и разнообразни сфери на живота, оказа помощ и на двама ни да променим мирогледа си.

Сега, години по-късно, постоянно си мисля какъв брой доста това прекарване ми оказа помощ да проумея един необикновен метод взор към нещата. Ето за какво, като основен изпълнителен шеф на компания, намирам за значимо да сътворявам благоприятни условия за „ другари по преписка “ от другите отдели и по този начин те да се свързват и да се предизвиква по-голямата неприкритост на работното място. Гордея се със основаването на просвета на приобщаване и многообразие, само че си давам сметка, че това не значи доста, в случай че хората не се учат един от различен. Както Теса Ан Тейлър написа за New York Times, „ Първата стъпка към преодоляването на силата на един разнороден екип е, несъмнено, e да бъдат поканени неповторими облици на масата за договаряния, само че работата не свършва дотук. След като хората седнат на масата, е значимо да се сътвори приобщаваща среда, в която те могат да споделят своите мисли и възгледи “, написа Тейлър. Затова бих желал да споделя някои от уроците, които научих от това съдействие.

Ползите от разклонените връзки на работното място

Взаимоотношенията сред другите екипи са от основно значение за основаването на по-добра връзка и координация на дейностите във вашата компания.  Един от най-хубавите ми чиновници, която работеше в отдел „ Маркетинг “ -  Маги, да вземем за пример, се бореше да разбере технологията, залегнала в основата на нов артикул, който разработвахме. „ Честно казано, в действителност не разбирам по какъв начин работят тези функционалности “, сподели ми тя след срещата. След нейното умозаключение незабавно я свързах с един от нашите разработчици. Това освен оказа помощ да бъде извършена „ мозъчна офанзива “ за нейната лична работа, само че и двамата членове на екипа съумяха да възприемат и научат нови неща от уменията на другия човек.

Разнообразете диалога

„ Заслужава си да отбележим, че до момента в който най-хубавите практики за разнообразие и приобщаване са предопределени да подкрепят хората от едва показаните групи, те в действителност са от изгода за всички и построяват по-силен екип като цяло “, написа Тейлър.

Както беше в тази ситуация с моя личен опит с „ другар по преписка “ преди доста години, общуването с членове на екипа от разнообразни отдели с друг опит не се лимитира до асимилиране на избрана професионална компетентност, а разкрива нови и забавни благоприятни условия за връзка. В последна сметка развиването на тази процедура трансформира цялостната ви просвета на другарство в офиса, тъй като хората не се опасяват да помолят сътрудници в други отдели за помощ или подпомагане, а това по-късно основава условия за повече автономност. Такова другарство е належащо за поддържане на дълготрайна връзка. Имайте поради, че добре координираната работа на всеки от отделите – ИТ, маркетинг, дизайн, продажби, работа с  клиенти – ще повлияе доста на триумфа на вашата компания. Според отчета на Gallup „ State of the Global Workplace 2022 “ ангажираността на работното място остава непроменена. Но аз имам вяра, че посредством нашарване на диалога със характерни практики, като да вземем за пример „ другари по преписка “ сред отделите, човек може да продължи по-уверено напред.

Насърчавайте новаторското мислене

Когато чиновниците не са ангажирани, това освен утежнява продуктивността, само че и понижава нововъведенията. Защо? Защото свързването с хора от разнообразни браншове подтиква връзката и творчеството. Създаването на „ Приятели по преписка “ сред отделите може да подобрят уменията на чиновниците. Те се научават да вземат решение проблеми с други специалисти, доколкото креативните хрумвания постоянно идват от разнообразни, свежи гледни точки.

Докато доста водачи се концентрират върху извършения за създаване на екип, с цел да насърчат по-иновативно мислене, съществуването на другар от различен отдел е елементарен метод за увеличение на шерването на информация и познания. Създадените по-късно екипи стават по-гъвкави и се усещат по-отдадени на задачите на компанията. Целта е непрестанен напредък и учене. Щастлив съм да оповестя, че след няколко месеца диалози с нейния колега-разработчик  от различен отдел, Маги освен разбра по-добре технологията зад най-новия ни артикул, само че и научи доста повече за това какво се крие зад понятието IT.

„ Преди беше доста мъчно “, довери ми тя един ден по време на обяд. „ Но по-късно нещо просто ми просветна. “ (В края на краищата тя е експерт по маркетинг, а не експерт по технологии.) Сега тя освен се усеща по-уверена в личните си задания, само че беше във екстаз от новите благоприятни условия за наши бъдещи планове.

Аз съм мощен покровител на вътрешното фирмено съдействие заради една елементарна причина - то предизвиква концепциите и оказва помощ за построяването на отборен дух. В допълнение към популяризирането на формата „ другари по преписка “, моят бизнес работи с дребни многофункционални екипи, където всяка група е като със личен дребен бизнес. Хората са самостоятелни и имат право да вземат свои решения, до момента в който работят по един и същи план по едно и също време.

През последните 16 години ние трансформирахме компанията от стартъп в световен бизнес с милиони консуматори и стотици чиновници. И през това време се убедих, че сходна конструкция разрешава на членовете на екипа да станат по-ангажирани, ангажирани и да се усещат по-причастни към работата като цяло.

Източник:
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР