Предприема изпреварване, но се удря челно в идващия насреща ТИР

...
Предприема изпреварване, но се удря челно в идващия насреща ТИР
Коментари Харесай

Фирма Иска 22 000 Лв. От Близките На Загинала В Катастрофа Бременна

Предприема изпреварване, само че се удря челно в идващия отсреща ТИР с бургаска регистрация. Ударът бил толкоз нечовечен, че леката кола е безусловно пресована. Жената починала на място. Трупът е изваден от ламарините с хидравлична ножица. От тялото е взета кръвна проба, посочила съществуване на 0.57 промила алкохол.

Майката и брачният партньор на младата жена обаче се съмняват в резултата. " Сълзина освен не е употребявала алкохол, само че е очаквала бебе ", споделя майка й Маринка Димова. И разкрива факт, който не е взет под внимание от разследващите- младата жена е работела в завод с химически субстанции, където всекидневно е вдишвала изпаренията.

„ Този въпрос е пропуснат в досъдебното произвеждане. И майка й Маринка Димова, и брачният партньор Пламен Петров, са упорствали за нов разбор на пробите. Но прокурорът отхвърля. Пуснати са възражения в Апелативния съд във Варна. Но и там мнението е, че не следва да се позволява спомагателна експертиза. И в последна сметка прокурорът е решил да не допусне спомагателни задания и е завършил следствието със заключението- повода за произшествието е загуба на надзор на ръководството на лекия автгомобил от страна на Сълзина “, изяснява юрист Иван Мирчев.

Според правосъдната процедура следствието по случая е прекъснато. До углавен развой по този начин и не се стига.

4 години след нещастието обаче идва нов удар върху околните на младата жена. Собственикът на камиона - бургаската компания " ЯНД " ООД, завежда дело с искане майката и брачният партньор на жертвата да заплатят напълно сумата за ремонта на ТИР-а, дружно със лихвата и разноските по делото.

Застрахователят дефинира вредите на 13 000 лв., само че отфирмата желаят още и отхвърлят заключението на вещото лице, тъй като „ аритметичната стойностна развалените елементи била доста по-голяма “.

„ Майката на починалото момиче даже няма личен дом “, споделя адвокът Мирчев и прикани казусът да се прегледа и от морална позиция.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР