Предполагате, че безглутеновите продукти са по-здравословни, но дали е такаТърсете

...
Предполагате, че безглутеновите продукти са по-здравословни, но дали е такаТърсете
Коментари Харесай

Грешки при пазаруване, които ви костват здравето

Предполагате, че безглутеновите артикули са по-здравословни, само че дали е по този начин

Търсете самун с етикет 100% пълнозърнест или 100% грахам, с цел да осигурите най-здравословния подобен. (Пълнозърнестите храни даже понижават риска от рак.)

По време на обработката, зърнените ядки се разделят на три елементи: зародиш, ендосперм и трици. Повечето артикули губят по-голямата част от триците и някои зародиши – които съдържат значими витамини, протеини, мазнини и фибри – само че пълнозърнестите храни резервират количествата непокътнати. Но погледнете деликатно: в случай че на етикета просто написа „ пълнозърнесто “, без да показва 100 %, той може да съдържа и други, по-рафинирани брашна. Ако написа, че съдържа пълнозърнести храни, това значи, че някъде в този лист на съставките ще намерите и трите елементи на пълнозърнестите храни. Може да бъде оставена цяла или модифицирана в брашно, само че е там. Същото важи и за многозърнест самун, което просто значи, че има разнообразни типове зърна, без значение от това какъв брой са обработени, изяснява.

Предполагате, че безглутеновите артикули са по-здравословни

Освен в случай че нямате нетърпимост към глутен, няма потребност да изключвате глутена от диетата си. Всъщност талията ви може да бъде ударена, в случай че замените елементарния самун с безглутенови версии. Глутенът оказва помощ на хляба да резервира формата си, тъй че производителите прибавят съставки като царевичен сироп и захар, с цел да получат вярната текстура. Много хлебни артикули имат доста спомагателни мазнини спрямо продуктите без глутен.

Не гледате типа на мазнините върху опаковката

Общата лой е посочена на етикета за питателните стойности, защото мазнините имат повече калории на грам от въглехидратите или протеините, тъй че храните с високо наличие на мазнини нормално са висококалорични. Но сканирайте още малко нравственос си и ще видите, че е разрушен на наситени мазнини и трансмазнини. Те са показани, тъй като наситените мазнини, и изключително трансмазнините, са свързани с по-високи случаи на сърдечни болести. Някои производители също избират да изброят „ положителни “ мононенаситени или полиненаситени мазнини, които в действителност са потребни за сърцето и холестерола.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР