Предполагам, че утре ще има бял дим от Московска“ 33.

...
Предполагам, че утре ще има бял дим от Московска“ 33.
Коментари Харесай

Вили Лилков: Утре може да има бял дим от Московска“ 33“

" Предполагам, че на следващия ден ще има бял пушек от " Московска “ 33 ". Такава вяра във връзка избора на ръководител на Столичния общински съвет изрази общинският консултант от „ Синя София “ проф. Вили Лилков.

" На 25 януари Столичният общински съвет ще направи седми опит да избере собствен ръководител. Основната причина за досегашните несполучливи опити е разпределението на политическите сили в СОС, разяснява той пред Радио София. „ На второ място е огромното напрежение, което се сътвори сред първите две политически обединения – ПП-ДБ-„ Спаси София “ и ГЕРБ-СДС. Независимо, че провеждахме много диалози и публични, и неофициални,

ГЕРБ-СДС не участваха в тези договаряния досега, а „ Възраждане “ обявиха, че те не би трябвало да бъдат търсени даже за диалози “, напомни проф. Лилков. По думите му обаче през последните дни има прогрес по договарянията за избор на ръководител на СОС.

„ По всяка възможност на следващия ден ще намерим решение. То е обвързвано с компромиси от страна на по-големите политически сили. Има едно предписание в българската политика – когато една политическа мощ получи 50% +1 от гласовете на гласоподавателите, нормално взима всичко. Когато си спечелил изборите с по-малко от 50%, тогава би трябвало да търсиш формула да привлечеш към себе си сътрудници. Колкото е по-трудно да намериш сътрудници, толкоз повече би трябвало да дадеш като отстъпки от своя страна “, изясни общинският консултант от „ Синя София “.

Според него няма да се подписа съдружно съглашение сред първите две политически сили, само че съществува подготвеност да се излезе от обстановката.

„ Аз непрестанно дублирам – нямаме време. Ние прахосахме, може би, 6-7% от времето на мандата “, посочи проф. Вили Лилков.

От „ Синя София “ предложиха излаз от политическата рецесия с избор на краткотраен ръководител на Столичния общински съвет. Проф. Лилков, обаче е оптимист, че на утрешното съвещание ще бъде определен непрекъснат ръководител.

„ Предполагам, че на следващия ден ще има бял пушек от „ Московска “ 33 “, изрази вяра той. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР