Предполагам, че тук кучето е заровено в британския гражданин, който

...
Предполагам, че тук кучето е заровено в британския гражданин, който
Коментари Харесай

Славчо Велков: България ще помогне на задържаните ни сънародници в Турция.

" Предполагам, че тук кучето е заровено в английския жител, който е бил дружно с тях. " Така националният представител от Българска социалистическа партия за България Славчо Велков разяснява карцерът на български гражданки в Турция.

 Българки арестувани за тероризъм в Турция Обновена
Българки арестувани за тероризъм в Турция

За момента няма повдигнати обвинявания против тях

Велков изясни, че точно за английския жител се твърди, че е обитавал на съпределна територия в друга, трета страна и че е воювал. " Всичко това предстои на уточняване. Българската страна е длъжна да помогне на български жители, в случай че са изпаднали в неволя, само че всичко това ще бъде по линия на Министерство на външните работи посредством нашите консулски представителства. Това е обвързване на българската страна ", уточни Велков.

По думите му всичко зависи от това каква е повода за задържането им и ще има ли искания от турските публични управляващи към тях, т.е. дали ще бъдат упрекнати в някаква активност или съпричастност. " Ние знаем, че в този момент в Турция се развиват извънредно особени политически развой и доста хора са арестувани и доста са упрекнати, само че тук приказваме за български жители и това ни интересува ", сподели още депутатът.

 Новият дипломат на Турция у нас е нещо като сапьор
Новият дипломат на Турция у нас е нещо като сапьор

Смяната на Гюкче е по-скоро червен картон, счита Илхан Андай

Велков разяснява и изтеглянето на досегашния дипломат на Турция у нас Сюлейман Гьокче с думите, че очевидно има настройка за промени в отношението към Република България от страна на Турция. " Бих споделил, че още от идването си новият дипломат ще подходи по различен метод, от предходния. С позитивен знак - промяната на Гьокче. Турция търси способи за отваряне на политиката си към Европа ", разяснява още националният представител.

Николай Александров от " Обединени патриоти " също разяснява задържането на български жители в Турция. Той съобщи, че ще упорстват пред държавното управление и пред съдружните сътрудници наложително да се съблюдават правата на българските жители и да се съблюдава техния интерес. " Все отново няма досега данни, те да са уличени директно. Този, който е уличеният, е английски жител, който е брачен партньор на български жител ", разяснява Александров.

По думите му британецът е махленски за контакти с организация, която се счита от турската страна за терористична - " Сирийски кюрди ". " Винаги, където и да има български жител, който е подложен под някакво подозрение за тероризъм или за каквото и да било, българската страна би трябвало да съблюдава суверенитета на другата страна, само че би трябвало и да пази своите жители ", съобщи Александров.

Припомняме, на 17 юли, стана ясно, че турското външно министерство е обнародвало " черен лист ", включващ 77 българи, подозирани за връзки с терористични организации. За " черния лист " излиза наяве от отчет на Министерство на вътрешните работи на южната ни съседка, отдаден на битката с групировката " Ислямска страна ". По информация на журналиста Илхан Андай арестуваните ни сънародници не са включени в " черния лист ".

 Турция постави в
Турция постави в " черен лист " 77 българи за тероризъм

България не е известена публично
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР