Предполагам, че колегите са събрали 48 подписа за свикване на

...
Предполагам, че колегите са събрали 48 подписа за свикване на
Коментари Харесай

Янков: Актуализиране на бюджета е против исканията на протестиращите и ще отнеме 30-40 дни

Предполагам, че сътрудниците са събрали 48 подписа за привикване на изключително съвещание на Народното събрание. Дневният му ред е объркващ.
Така депутатът от Българска социалистическа партия Красимир Янков отговори на въпрос на Нова телевизия дали се е подписал за привикване на изключително съвещание на Народното събрание.
" Аз се чудя за какво Корнелия Нинова предлага актуализация на държавния бюджет, а това допуска 30-40 дни подготовка плюс още 1 седмица за процедура. Това дава опция на държавното управление да претендира, че е публично значимо, сподели Янков. Хората, които желаят оставка, я желаят през днешния ден, на следващия ден, а една такава процедура дава мандат ", добави той.
Според него такава актуализация е трябвало да се случи доста от дълго време.
„ Сега следва интервал, в който обществото е разграничено. Част от народа е на улицата. Това, което би трябвало да се реши, е по какъв начин да бъде успокоена ситуацията ”, разяснява още социалистът.
„ Ние като партия поддържаме настояванията за отстраняването на Борисов от власт и за свалянето на ГЕРБ. Част от нашите симпатизанти са на митингите без партийно решение. Но това ние да дадем по някакъв метод мотив държавното управление да остане и да управлява работата на страната, ме озадачава ”, сподели още Янков.
Според него в огромната си част митингите на хората са откровени. „ Има обаче и опити те да бъдат яхнати – както от партии, които са били във властта и в този момент още веднъж претендират да влязат в Народното събрание, по този начин и от такива, които занапред се записват ", разяснява той. И добави: „ Мисля, че и тримата представители, които се самонарекоха уредници на митинга, също плануват политически план, и то очевидно сносно финансово гарантиран. Изглежда той ще бъде или на Божков, или на други олигарси ".
По думите на Янков хората са откровени в желанието си да живеят по-добре и желаят институциите да работят. „ Българска социалистическа партия би трябвало да поддържа тези хора и да се дистанцира от всички останали, които желаят да употребят недоволството ", безапелационен бе Красимир Янков.
Целия диалог гледайте във видеото:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР